گل-لاله

گل لاله / شرکت دیوار سبز

گل لاله؛ زیبا، اسطوره‌ای، لطیف و همه‌پسند. این گل بهار را به خانه شما می‌آورد و چشمانتان را در آستانه تغییر سال، از لطافت و زیبایی پر می‌کند.

اگر شما هم از طرفدران این گل خاص و رویایی هستید، در ادامه نحوه کاشت و نگهدای این گل در گلدان و زمین را مطالعه کنید.

ابتدا نحوه کاشت در گلدان را مورد بررسی قرار می دهیم:

توجه داشته باشید که سایز لاله برای کاشت در گلدان 11 به بالا می باشد. منظور از سایز همان طول محیط دور پیازه لاله بر مبنای سانتی متر است.

هر پیاز داخل یک گلدان شماره 12 کاشت می شود(شماره گلدان بر اساس طول قطر دهانه هر گلدان بر مبنای سانتی متر محاسبه می گردد). بدیهی است در گلدان‌های بزرگتر یا فلاور باکس‌ها تعداد بیشتری از پیاز را می‌توان کاشت که در این صورت فاصله طولی هر پیاز از پیاز دیگر باید بیشتر از 10 سانتی متر باشد .خاک مناسب برای کاشت گلدانی هم مخلوطی از خاک باغچه 50% + ماسه بادی 25% + خاک برگ پوسیده 25% است پس از کاشت پیاز که باید در ماه‌های آبان و آذر انجام شود یک‌بار آبیاری کنید و گلدان را در محیط باز قرار دهید. متناسب با خشکی آب و هوا تا قبل از بارش‌های زمستانه هفته‌ای یک بار آبیاری شود. قبل از شروع فصل زمستان، روی گلدان‌ها را با ماسه تا 10 سانتی‌متر پوشش می‌دهیم. گلدان توسط نزولات آسمانی آبیاری می‌شود و میگذاریم تا اواسط اسفند در محیط بیرون و در زیر ماسه باقی بماند. در اوایل اسفند ماه گلدان را از زیر ماسه بیرون می‌آوریم و شروع به آبیاری می کنیم( هفته‌ای 2 مرتبه) اگر این نیاز آبی توسط نزولات جوی تامین شد که هیچ وگرنه به صورت دستی آبیاری می‌نمائیم .

در اواسط اسفند گلدان را به محیط منزل می‌آوریم و به آبیاری هفته‌ای 2 مرتبه ادامه می‌دهیم تا گلدان ما در عید به گل بنشیند. پس از آن توصیه می‌گردد گلدان را در محیط خنک و به‌دور از نور آفتاب نگهداری شود تا طول عمر گل لاله افزایش یابد( طول عمر گل لاله با توجه به شرایط محیطی و نوع واریته از 10 تا 30 روز می باشد و عمل گلدهی با توجه به نوع واریته از اسفند تا اردیبهشت صورت می گیرد. پس از گلدهی به آبیاری هر هفته 1 مرتبه ادامه می‌دهیم تا ساقه و برگ گل کاملا زرد و خشک گردد. این امر معمولا در اواخر تیر ماه صورت می گیرد. پس از آنکه از گل لاله چیزی باقی نماند و کاملا زرد و خشک شد آن را از گلدان در آورده و در صورتی که پیاز مادر تولید مثل کرده بود، بچه آنرا از پیاز مادر جدا می‌کنیم و آن را با آب سرد شستشو می‌دهیم. پیاز شسته شده را در محیطی باز و به‌دور از نور مستقیم خورشید کاملا خشک می‌کنیم. این امر به 2 تا 3 روز وقت نیاز دارد. پیازهای خشک شده را داخل یک جعبه چوبی قرار می دهیم، به‌طوری که وزن هر جعبه بیشتر از 1 کیلو نشود .جعبه ها را در محیطی تاریک، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداری می کنیم.

در کاشت گلدانی احتمال اینکه پیاز مادر ضعیف شود وجود دارد که این امر با کوچکتر شدن سایز پیاز نمایانگر است، بنابراین آن پیاز از شرایط کاشت در گلدان خارج می‌شود و برای گلدهی حتما باید در بستر زمین کشت شود .

 

کاشت در بستر زمین :

زمان کاشت اواخر مهر، آبان و آذر می‌باشد .

پیازها را با توجه به گرمای تابستانی منطقه زیر کشت در اعماق 10 الی 30 سانتی متر کشت می‌کنند. هرچه تابستان گرم‌تر باشد عمق بیشتر شود.

فاصله طولی هر پیاز با پیاز دیگر 10 سانتی‌متر به بالا می‌باشد. در زمان کاشت سعی گردد تا بستری انتخاب شود که در فصل گلدهی یعنی فروردین و اردیبهشت، سایه بیشتری داشته باشد این امر باعث افزایش طول عمر دوران گلدهی گیاه می شود .

پس از کشت هفته ای 1 بار آبیاری شود تا بارش‌های پائیزی و زمستانی به صورت خودکار بستر را آبیاری نمایند .در طول فصل زمستان پیازها در داخل زمین می‌باشند که در اوایل اسفند ماه به بعد شروع به جوانه‌زنی می‌کنند .در صورتی که نزولات جوی قطع گردیده بود، بستر زمین را هفته‌ای 2 مرتبه آبیاری نمائید. این عمل را تا زمان گلدهی انجام دهید .

آبیاری در زمان گلدهی و پس از آن هفته‌ای 1 مرتبه صورت گیرد( غرق‌آبی یا قطره‌ای بهتر از روش بارانی و اسپرینگلر است ) تا اینکه ساقه و برگ کاملا زرد و خشک گردند .

پس از آنکه از گل لاله چیزی باقی نماند و ساقه آن کاملا زرد و خشک شد در مناطق مرطوب که بستر خاک در معرض رطوبت زیاد و آبیاری قرار می‌گیرد لاله ها را از بستر خاک درمی آوریم. در مناطق خشک و نیمه‌خشک می توان عمل خارج‌سازی پیاز از خاک را از زمان زرد و خشک شدن ساقه گل لاله تا اواخر تیرماه انجام داد.

در صورتی که پیاز مادر تولید مثل کرده بود، بچه آن را از پیاز مادر جدا می‌کنیم و آن را با آب سرد شستشو می‌دهیم. پیاز شسته شده را در محیطی باز و به‌دور از نور مستقیم خورشید کاملا خشک می کنیم. این امر به 2 تا 3 روز وقت نیاز دارد.

پیازهای خشک شده را داخل یک جعبه چوبی قرار می‌دهیم، به‌طوری که وزن هر جعبه بیشتر از 1 کیلو نشود .

جعبه ها را در محیطی تاریک، خشک و خنک و بدون رطوبت تا زمان کاشت نگهداری می‌کنیم.

در فصل کشت پیازهای مادر به صورت جداگانه و بچه پیازها نیز به صورت جداگانه کشت شوند. بچه پیاز برای گل‌دهی نیاز به 2 سال زندگی دارد تا به سایز 10 و بالاتر برسد تا بتواند عمل گلدهی را انجام دهد.

تذکر : هر گز اقدام به تهیه پیاز لاله فاقد گلدان در فصول زمستان و بهار نکنید، زیرا فصل کاشت پیاز لاله پائیز و زمان نگهداری آن تابستان می باشد .

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *