گیاه لیندا

گیاه لیندا / شرکت دیوار سبز

گیاه کم توقع که به زندگی بیابانی عادت دارد، بنابراین‌‌‌‌‌ می‌‌توانید با خیال راحت آن را در خانه بگذارید و به سفر بروید. این گیاه که به نخل دم اسبی و لیندا مشهور است، بو‌‌می‌جنوب غرب آمریکا و مکزیک است. برگ‌های آن باریک و کشیده و ضخیم و مقاوم‌‌، مجنون و آویزان و فنری است. این برگ‌ها سطح مقطع ک‌‌می‌دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند. حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ‌ها به طرف پایین به‌خصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم ‌‌‌‌‌ می‌‌شود و شکل عجیبی به خود‌‌‌ می‌گیرد و نام انگلیسی آن به معنی پای فیل به همین علت است. پایه بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره‌‌‌‌‌ می‌‌نماید.

ارتفاع لیندا ممکن است به دو متر هم برسد. با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه‌هایی‌‌‌‌‌ می‌‌روید که به خاطر حفظ شکل و فرم آن باید فوراً حذف گردند. نگهداری از آن برای باغبان‌های آماتور نیز ساده است. رنگ برگ‌ها سبز تا سبز مایل به تیره و حالت زیبای لیندا ناشی از خمش برگ‌ها به طرف پایین به‌خصوص در سنین بالاست. رنگ گل‌های آن سفید مایل به کرم است و به ندرت و فقط بر روی گیاهان مسن به‌خصوص در تابستان ظاهر‌‌‌‌‌ می‌شود.

نگهداری از گیاه لیندا

تکثیر: کاشت بذر در خاک پیت در هوای گرم، ریشه‌دار نمودن جوانه‌های ظاهر شده روی ساقه

نور: در جایی از آپارتمان به خوبی رشد‌‌‌‌‌ ‌‌می‌کند که نور مستقیم خورشید به جز ماه‌های تیر و مرداد روزانه چهار ساعت یا بیشتر در آنجا بتابد. در شرایطی که پرورش آن با نور مصنوعی فراهم شود نباید از حداقل هشتصد شمع و مدت تابش آن از 12 ساعت در روز کمتر باشد.

 

رطوبت‌‌: در تمام طول سال هفته‌ای یک‌بار غبارپاشی کافی است، در مواقعی که درجه حرارت زیر 10 درجه است غبارپاشی نکنید.

درجه حرارت: درجه حرارت ایده‌آل بین 18 تا 25 درجه سانتی‌گراد است. البته درجه حرارت‌های متغیر بین 5 تا 30 درجه را نیز به خوبی تحمل‌‌‌‌‌ ‌‌می‌کند.

فصل تعویض گلدان: در صورت نیاز باید قبل از آغاز فعالیت مجدد گیاه در اوایل بهار در محیطی سربسته و بدون کوران انجام گیرد.

دما‌‌: حرارت بالا را دوست دارد اما با حرارت متوسط نیز سازگار است. در دامنه دمایی 12 تا 21 درجه رشد کرده و به سرما حساس است. دمای لازم برای زمستان حداقل در حدود 10 درجه سانتی‌گراد است‌‌.

آبیاری‌‌: به دلیل خصوصیات گیاه لیندا برای زیست در شرایط طبیعی خودش‌‌، گیاه لیندا قادر است تا یک سال آب را در ساقه خود ذخیره کند. بهتر است رطوبت خاک پایین باشد و خاک در بین دو آبیاری کاملا خشک شود‌‌. در طول فصل رشد بهتر است گیاه هر سه هفته یک‌بار آبیاری شود و در طول زمستان به نظر‌‌‌‌‌ می‌رسد که بار آبیاری برای گیاه کافی است یعنی به اندازه‌ای که مانع از پژمردگی برگ‌های گیاه شود‌‌. آبیاری بیش از حد به گیاه لیندا متداول‌ترین علت آسیب و نابودی گیاه است‌‌.

اگر روی برگ‌های لیندا آب ریخته شد سریع برگ‌ها را خشک کنید و اگر برگ‌ها را خشک نکردید و بیشترشان پژمرده شد، سعی کنید برگ‌های پژمرده را از بدنه‌اش جدا کنید و تا بیرون آمدن جوانه‌های جدید صبر کنید تا گیاهتان به وضع عادی برگردد در غیر این صورت گیاه را از دست داده‌اید.

لکه‌های قرمز را جدی بگیرید. شاید مهم ترین آفتی که لیندا را تهدید‌‌‌‌‌ ‌‌می‌کند، کنه قرمز باشد. اگر روی برگ‌های لیندا لکه‌های قرمز دیدید، با دستمالی این لکه‌ها را از روی ساقه‌ها بردارید. اگر سریع متوجه شوید کنه‌های قرمز دیگر نمی‌توانند پیشروی کنند.

یادتان باشد که این گل حمام کردن را دوست ندارد. پس هرگز روی برگ‌هایش آبپاشی نکنید! اما برای برداشتن لکه‌ها، اگر تعدادشان زیاد بود، یک لیتر آب را همراه با دو سه قطره مایع ظرفشویی، در یک بطری آبفشان ریخته و روی قسمت‌های قرمز آب‌پاشی کنید و خیلی سریع خشکش کنید در حین خشک کردن کنه‌ها از بدنه گل جدا‌‌‌‌‌ ‌‌می‌شوند. نگران نباشید این کنه‌ها برای سلامتی انسان خطری ندارند. بیماری‌ ‌که لیندا را تهدید‌‌‌‌‌ ‌‌می‌کند، پوسیدگی ریشه است که خود ما مسبب اصلی آن هستیم. ریشه‌های لیندا به غیر از آب به هوا هم احتیاج دارند. اگر‌‌‌‌‌ ‌‌می‌خواهید ریشه‌اش پوسیده شود و بمیرد، هر روز به آن آب بدهید در غیر این صورت هر بار صبر کنید تا سطح خاکش کاملا خشک شود.

متخصصان برای این گیاه خاک لیمونی تجویز‌‌‌‌‌ ‌‌می‌کنند اما این سوال پیش‌‌‌‌‌ ‌‌می‌آید که لیمونی دقیقا یعنی چه جور خاکی؟ خاک لوم یا لیمونی مخلوطی از خاک رس، شن و مواد آلی است و به طور کلی خاکی که پس از طغیان رودخانه‌ها در کنار آنها بجا‌‌‌‌‌ ‌‌می‌ماند خاک لیمونی گفته‌‌‌‌‌ ‌‌می‌شود. این خاک همان خاکی است که لیندا در بیابان‌های مکزیک با آن اخت شده و بسیار سبک است. البته باغبان‌ها به روش‌های مختلف برای لیندا ترکیب خاکی درست‌‌‌‌‌ ‌‌می‌کنند. اگر در مخلوط خاک لیمونی لیندا، پیت ماس و هوموس دیدید، تعجب نکنید. این مخلوط برای رشد گیاه ارزش تغذیه‌ای بالایی دارد.

عوارض و درمان:  

برگ‌های جدید ظاهر نمی‌شوند و گیاه پژمرده و خسته است: یا نور کافی نیست که در این صورت گلدان را به محل روشن‌تری منتقل کنید و یا اینکه تغذیه مصنوعی به تاخیر افتاده است،گیاه را طبق دستور تغذیه کنید.

برگ‌های سطوح خارجی زرد شده و یکی پس از دیگری‌‌‌‌‌ ‌‌می‌افتند: ابیاری بیش از اندازه انجام شده است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو ابیاری خشک شود، زهکش را بازدید کنید، زیر گلدانی فاقد اب باشد.

ساقه منقبض و چروک است: گیاه تشنه است ،گلدان را درون تشت پر از اب قرار دهید، ابیاری را تنظیم کنید.

برگ‌ها خشک شده و‌‌‌‌‌ می‌ریزند: هوا خیلی گرم است، گیاه را به محل خنک‌تری منتقل کنید، غبارپاشی را فراموش نکنید.

لکه‌های سوخته روی برگ‌ها مشاهده‌‌‌‌‌ می‌شود: عامل ان غبارپاشی در افتاب است، در سایه غبارپاشی کنید.

لکه‌های قهوه‌ای در سطح زیرین برگ‌ها مشاهده‌‌‌‌‌ می‌شود: عامل ان افت است، هر ماه یک‌بار با سم حشره‌کش نفوذی طبق دستور سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند، لکه‌ها را‌‌‌‌‌ می‌توانید با پنبه اغشته به محلول سم نیز مسموم کنید.

زخم‌های سفید رنگ پنبه‌ای در هر دو طرف برگ مشاهده‌‌‌‌‌ می‌شود: حمله افت باعث ان است، با سم حشره‌کش نفوذی هر 2 هفته یکبار سمپاشی و یا اینکه با پنبه خیس اغشته به محلول سم لکه‌ها را مسموم کنید.

برگ‌ها سقوط‌‌‌‌‌ می‌کنند: هوا خیلی سرد است،گیاه را به محل گرمتری منتقل کنی.

برگ‌های مجنون و اویزان دم اسبی لیندا در صورتی زیبا تر است که گلدان در بلندی و یا روی چهارپایه‌ای قرار گیرد، قاعده ضخیم و گوشتی ساقه زمانی کاملا نمایان است که گیاه به صورت سطحی در گلدان کاشت شود.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *