گیاه-یوکا

گیاه یوکا / شرکت دیوار سبز

گیاهی مقاوم و همیشه سبز  و مخصوص افراد فراموشگار است! برگ‌های شمشیری و گل‌های کرمی رنگ و دارد بومی آمریکای شمالی و مرکزی است. این گیاه در ایران به گل زنگوله‌ای نیز معروف است. پرورش آن ساده بوده و به راحتی در گلدان و بیرون از خانه می‌توان پرورش داد.

این گیاه به دو دسته یوکای فضای سبز و یوکای آپارتمانی تقسیم می شود، که از نظر شکل ظاهری شبیه به هم هستند. برگ ها بصورت کشیده و کمی خشن اند و ساقه گلدهنده هر چند سال یک بار ظاهر می شود. ساقه گلدهنده یوکا بلند است و در طول ساقه، گل های کرم یا سفید رنگ که برجسته و به شکل زنگوله ای واژگون هستند، و به تعداد زیاد تشکیل می شوند.

یوکای آپارتمانی، برعکس یوکای فضای سبز، قابلیت تحمل سرما را ندارد و حساس به سرماست. مقاوم به کمبود نور و در منازل، در مکان هایی که نور کمی دارند، به راحتی قابل نگهداری هستند. تکثیر آن، مانند یوکای فضای سبز، از طریق پاجوش و قلمه انجام می شود.

گاهی یوکا را به دلیل شباهت زیادش با دراسنا اشتباه می‌گیرند که باعث می‌شود نگهداری مورد نیازش انجام نشود. در هر صورت این گیاه، گیاهی آرام رشد و جالب است و به خاطر مقاومت عالی که در برابر خشکی دارد مناسب افراد فراموشکار است.

نگهداری:

نور: به نور کافی نیاز دارد، از نور وسط روز به خصوص از پشت شیشه بیزار است،۴ تا ۵ هفته در سایه مقاومت می کند.

دما: درجه حرارت مطلوب در زمستان ۱۰ تا ۱۶ درجه سانتی گراد و در تابستان محتاج به نگهداری در خارج از اتاق و در بالکن است

آبیاری: همیشه بین دو آبیاری باید خاک خشک شود.

رطوبت: در تابستان هفته ای یکبار و در زمستان هر ماه یکبار غبارپاشی توصیه میشود.

تغذیه: در بهار و تابستان گلدان را با نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده تغذیه کنید.

خاک مناسب: خاک کمپوست مناسب ترین محیط رشد برای ریشه این گیاه است.

تعویض گلدان: در ۴ سال اول رشد نیاز به تعویض گلدان سالیانه دارد ولی با گذشت سه سال تعویض خاک های سطحی ان با خاک نو کافی به نظر میرسد،در هنگام تعویض گلدان توجه کنید که خاک کاملا پرس شود.

تمیز نمودن برگ ها: جهت تمیز نمودن برگها از پارچه و یا اسفنج مرطوب استفاده نکنید.

هرس و تکثیر: جدا کردن پا گیاه در بهار، کاشت قلمه در شن و ریشه دار نمودن ان راحت ترین روش تکثیر یوکا می باشد. همینطور مطابق شکل میتوانید از انتهای شاخه های آن ببرید به عنوان تکثیر، و پایین ساقه هم دوباره جوونه میزنه و چند شاخه میشه و گلتون زیبا تر میشه ، قلمه ها رو در آب یا خاک بزنید تا ریشه دار شوند.

عوارض و درمان:

لکه های قهوه ای روی ساقه و زیر برگها مشاهده می شود: عامل ان حشره افت است، سطح زیرین برگ را با پنبه اغشته به سم حشره کش نفوذی خیس و یا گیاه را هفته ای یکبار سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند.

برگ ها در زمستان خشک می شوند: هوا گرم است، گیاه را به محل خنک تری منتقل کنید. غبارپاشی را فراموش نکنید.

برگ های زیرین زرد می شوند: نور کافی نیست، گیاه را به محل پرنور تری منتقل کنید.

برگ های جدید فاقد ریشه هستند: به تغذیه مصنوعی احتیاج دارد، اگر تغذیه به طور منظم انجام می شود ممکن است سردی هوا عامل ان باشد، شرایط را بازدید و نارسایی را رفع کنید.

برگ ها رنگ پریده اند: نور مستقیم زیاد است، گیاه به نور کافی نیاز دارد ولی اشعه مستقیم افتاب به خصوص در ظهر به برگ های ان صدمه میزند.

نقاط زنگ مانند روی برگها مشاهده می شوند: از مواد براق کننده استفاده شده است، برگ ها را با پارچه و یا اسفنج مرطوب تمیز کنید.

کپک خاکستری روی برگ ها مشاهده می شود: عامل ان قارچ بوتری تیس که خود ناشی از هوای سرد و مرطوب است، گیاه را با سم قارچ کش سمپاشی کنید و به محل گرم منتقل کنید، غبارپاشی را تا رفع علائم متوقف کنید. آبیاری را کاهش دهید.

گیاه خود را انداخته است: ریشه ها توسعه نیافته اند، گیاه را  به گلدان کوچکتری منتقل کنید و کمپوست اطراف ریشه را کاملا متراکم نمایید، گلدان را به محل پرنورتری ببرید.

زخم های پنبه ای سفید رنگ در وسط برگ ها مشاهده می شود: عامل ان حشره افت است،گیاه را با سم حشره کش نفوذی هر ۲ هفته یکبار سمپاشی کنید تا علائم از بین بروند.

کلیه برگ های یک شاخه سیاه رنگ شده و می پوسند: ابیاری زیاد است، خاک های سطحی گلدان باید در فاصله بین دو ابیاری خشک شوند، زهکش را بازدید و اب زیر گلدانی را خارج نمایید.

باغچه ای با یوکا:

گلدانی تهیه نمایید که گنجایش حجم ریشه ۳ گیاه یوکا را دارا باشد. سه گیاه یوکا را از گلدان خارج و در ۳ نقطه گلدان جدید و برحسب جهت شاخه ها و با فاصله مناسب کاشت کنید، دو روز اول از ابیاری خود داری و گلدان را به سایه منتقل کنید.

در صورت حذف جوانه انتهایی ممکن است چندین جوانه در محل قطع شروع به رشد نمایند، بر حسب قطر شاخه تعداد شاخه های مورد نیاز در جهات مختلف نگهدارید و بقیه را حذف کنید.

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *