مزایا و معایب دیوار سبز

آشنایی با مزایا و معایب دیوار سبز

دیوار سبز یا Green Wall، یکی از جدیدترین عناصر دکوراسیون داخلی است که جلوه‌ای بسیار مدرن به خانه‌، دفاتر کار و هر محلی می‌دهد. از دیوار سبز علاوه بر دیوارهای داخلی در فضا باز و دیوارهای بیرونی ساختمان‌ها نیز استفاده می‌کنند. این دیوار در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و در دکوراسیون بسیاری از ساختمان‌های شهرها مشاهده می‌شود. دیوار سبز از گیاهان طبیعی یا مصنوعی یا ترکیبی از هردو ساخته می‌شوند و لقب باغ عمودی را می‌گیرند.

درست است که استفاده کردن از دیوار سبز برای تزئین دیوارهای ساختمان‌ها کار بسیار زیبایی است و مزایای زیادی با خود همراه دارد اما معایبی نیز در استفاده از دیوار سبز و گیاهان طبیعی روی دیوار به وجود می‌آید. در ادامه این مقاله دیوار سبز با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب دیوار سبز آشنا شوید و بتوانید با دید باز آن را انتخاب کنید.

چک لیست مزایا و معایب دیوار سبز

دیوار سبز به طور کلی در دو نوع مصنوعی و طبیعی تولید می‌شود. دیوار سبز مصنوعی از گل و گیاهان مصنوعی هستند و دیوار سبز طبیعی از گل و گیاهان طبیعی ساخته می‌شوند. در ادامه ما با مزایا و معایب دیوار سبز طبیعی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند آشنا می‌شویم.

مزایای دیوار سبز

گیاهان به طور کلی تاثیرهای مثبت زیادی روی محیط و روحیه افراد می‌گذارند. اما مهم‌ترین مزایای آنها عبارتند از:

  • گل و گیاهان در معتدل شدن هوا و کنترل گرما به شدت موثر‌اند و دما را پایین نگه می‌دارند. برای مثال در خیابان‌های سرسبز که درختان مختلف وجود دارد، دمای هوا بسیار پایین‌تر از سایر خیابان‌ هاست.
  • گیاهان با فرآیند فتوسنتز، کربن‌دی‌اکسید را از هوا می‌گیرند و میزان اکسیژن هوا را افزایش می‌دهند.
  • گیاهان موجود در دیوار سبز باعث تصفیه هوا می‌شوند و به تنفس راحت‌تر افراد کمک می‌کنند.
  • گیاهان مانند عایق صوتی عمل می‌کنند و از عبور صدا تا حد زیادی جلوگیری می‌کنند.
  • گیاهان دیوار سبز با پوشاندن کامل سطح دیوار، جلوی عبور و مرور گرما را تا حد زیادی می‌گیرند و نیاز به وسایل گرمایشی و سرمایشی ساختمان‌ها را کمتر می‌کنند؛ در نتیجه به کم شدن هزینه‌های شما کمک می‌کنند.
  • گیاهان باعث بالا بردن روحیه افراد حاضر در محل و بالا رفتن راندمان کاری و کیفیت زندگی می‌شوند.
  • گیاهان متنوعی که در دیوار سبز نصب می‌شوند تنوع زیادی دارند و با تغییر رنگ و فضای محل، زیبایی و جذابیت محیط را دوبرابر می‌کنند.
  • وقتی عیبی در دیوارهای ساختمان وجود داشته باشد که دیوارها حالت دفورمه دارند، می‌توانید با نصب دیوار سبز عیب دیوارها را بپوشانید و آن را تبدیل به فضایی دلنشین کنید.
  • بازسازی ساختمان‌ها به هر صورتی قیمت و ارزش مادی آنها را بالا می‌برد و به کار بردن دیوار سبز یک نوع بازسازی مفید برای ساختمان‌ها است و می‌تواند باعث افزایش قیمت ملک شود.
نصب دیوار سبز در فضای داخلی
می‌توانید از دیوار سبز به عنوان پارتیشن بین اتاق‌ها استفاده کنید.

معایب دیوار سبز

در ادامه با مهم‌ترین معایب دیوار سبز آشنا می‌شویم:

  • هنگام آبیاری گیاهان دیوار سبز ممکن است قطرات آب به دیوار پاشیده شوند. در صورتی‌که دیوار زیر سازی خوبی نداشته یا ایراد داشته باشد این آب به آن نفوذ کرده و استحکام دیوار را کم می‌کند.
  • باید طراحی و اجرای دیوار سبز متناسب با ابعاد و نوع دیوار باشد. اگر طرحی نامناسب را برای دیوار انتخاب کنید که وزن زیادی دارد؛ بعد از مدتی متوجه نشت و حتی تخریب دیوار می‌شوید.
  • به طور معمول گیاهانی را برای دیوار سبز استفاده می‌کنند که حالت رونده داشته‌باشند و با رشد دیوارهای اطراف را بپوشانند. چنانچه  گیاه مناسبی برای دیوار سبز انتخاب نشود، سطح اطراف پر نشده و ظاهری زیبا نمی‌گیرد.
  • هر جا گیاه طبیعی وجود داشته‌باشد، حشرات و آفت‌ها در اطراف آن جمع می‌شوند. بنابراین وجود دیوار سبز طبیعی تعداد زیادی از حشرات را به محیط اطراف آن می‌کشاند و ممکن است دردسرهایی برایتان بوجود آید.
  • گیاهان طبیعی قیمت بالایی دارند و برای استفاده از آنها باید هزینه‌ زیادی پرداخت کنید.
  • گیاهان و دیوار سبز طبیعی مانند تمام موجودات زنده به مراقبت و نگهداری نیاز دارند. وسایل و تجهیزات مراقبت از گیاهان اغلب قیمت بالایی دارند و هرچقدر گیاه خاص‌تر باشد، این هزینه‌ها بیشتر می‌شود.
هرس برگ های دیوار سبز
برای اینکه همیشه دیوار سبز زیبا و تازه ای داشته باشید باید به صورت دوره‌ای برگ و شاخه‌های خشک شده را هرس کنید.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع دیوار سبز

جدول مزایا و معایب دیوار سبز

در این قسمت مزایا و معایب دیوار سبز را به صورت خلاصه و جدولی بیان می‌کنیم:

مزایای دیوار سبزمعایب دیوار سبز
زیبایی و جلوه خاص به محیط  هزینه بالا برای نصب اولیه
بهبود کیفیت هوای محیطنیاز به نگهداری مداوم
کاهش آلودگی هوا و افزایش اکسیژن محیطنیاز به نور و آبیاری
کاهش آلودگی صوتیامکان آسیب به دیوار در صورت نصب نادرست
افزایش ارزش ملکمحدودیت در انتخاب گیاه
ایجاد حس آرامش برای افرادنیاز به فضا کافی برای نصب تجهیزات
کاهش دمای محیط و نیاز کمتر به تهویه مطبوعافزایش تعداد حشرات در محل

آنچه درباره مزایا و معایب دیوار سبز آموختیم

دیوار سبز، ایده‌ بسیار خوب برای دکور کردن خانه‌ها و دفتر کار است. اما مانند همه وسایل تزئینی مزایا و معایبی دارد که در این مقاله با آنها آشنا شدیم. شرکت دیوار سبز با سال‌ها سابقه درخشان در زمینه طراحی و اجرای دیوار سبز، تراس سبز و … آماده ارائه خدمت به شماست. کافیست برای مشاوره و دریافت قیمت با شماره 09124949239 تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *