داوودی

گل داوودی / شرکت دیوار سبز

گل داوودی:

گل داوودی آز آن دسته گل‌هایی است که تنوع و زیبایی زیادی دارد. رنگهای گوناگون آن می‌تواند محیط زندگی و کار ما را  پر از طراوت کند. خوبی این گیاه اینست که دارای 200 گونه ازگیاهان یک ساله، چند ساله، علفی و گلخانه‌ای است.

گل داوودی‌های امروزی هیبرید پیچیده ای هستند که اگر از بذر آنها به منظور تکثیر استفاده شود گلهایی با اشکال مختلف خواهیم داشت. تولید هیبرید تجاری جهت اصلاح داوودی، هنوز هم در آمریکا، آسیا و اروپا ادامه دارد. انتخاب آنها نه فقط بر مبنای شکل و رنگ گلها بلکه از لحاظ قدرت گلدهی در تمام فصول سال و کیفیت گلها پس از چیدن انجام می‌گیرد. گل داوودی به دو طریق در هوای آزاد و گلخانه کشت می‌شود که هرکدام از آنها را به صورت گلدانی و با هوای آزاد می‌توان پرورش داد.

کاشت بذر داوودی در منزل

اگر مکانی برای کاشت بذر ندارید و مجبور هستید که در منزل اقدام به کاشت بذر کنید بهتر است گلدان خزانه را روی پنجره جنوبی بگذارید تا نور کافی به آن برسد و حتما پس از سبز شدن بذر گیاهانی که بیرونی هستند آنها را به بیرون از خانه انتقال بدهید اگر  به بیرون انتقال ندهید ساقه ها دراز شده و کم کم از بین می روند.

در صورتی که قصد دارید گل داوودی را در فضای باز پرورش دهید مکانی آفتابی را برای کاشت انتخاب کرده، خاک مکان کاشت را بوسیله شخم زدن نرم کرده و سپس با کود پوسیده دامی و یا کمپوست تقویت کرده و در صورتیکه خاک از زهکش مناسب برخوردار نباشد (اصطلاحا خاک رسی باشد) با اضافه کردن مقداری شن به خاک به زهکش بهتر خاک کمک می کنیم. سپس گیاهان جوان را در فصله 20 تا 30 سانتیمتری از یکدیگر می کاریم و به مدت دو هفته نسبت به آبیاری روزانه اقدام می کنیم.

هرگاه گل داودی در حال رشد و نمو به حالت طبیعی رها شود، سر شاخه هایی زیادی از ساقه اصلی منشعب شده و در نتیجه تعداد گلها فراوان و اندازه هر گل کوچک خواهد شد به طوری‌که از یک ساقه اصلی که از ریشه خارج شده در حدود ده تا پانزده شاخه جدید به وجود آمده و حالت یک دسته گل را نمایان می‌سازد. برای داشتن یک گل بزرگ توپی کافی است ساقه گل را مرتبا هرس نمایید. (در هر مرتبه از هرس حدود یک سوم از طول ساقه کوتاه شود)

كار ازدياد گل داوودی ( قلمه كاري ) را مي توان در فاصلة زماني از اواسط بهمن ماه تا اوايل ارديبهشت انجام داد اين موضوع به موقعيت اقليمي و شرايط آب و هوايي مكان ارتباط دارد. ولي بهترين تاريخ عمل قلمه زني از اواسط اسفندماه تا اواسط فروردين ماه است.

حرارت مورد نياز
براي سرعت دادن به رشد و نمو ريشه و ساقه قلمه‌ها درجه حرارتي در حدود 15 تا 18 درجه سانتيگراد ضرورت دارد. براي كاشت در بهمن ماه حرارت مصنوعي اجتناب ناپذير است ولي در اواخر اسفند تا فروردين نيازي به گرماي گلخانه اي ندارد.
قلمه‌هاي كاشته شده نسبت به تابش آفتاب حساسيت ندارند و اگر چنانچه باغباني بخواهد با حصير مانعي براي نور آفتاب تند ايجاد نمايد، به اين نكته بايد توجه نمايد كه برگهاي قلمه به هيچ وجه پژمرده نشوند. توصيه مي‌شود كه عمل آبياري از روي خاك انجام گيرد، در غير اينصورت با آبياري طريقة آب‌پاشي گنديدگي برگها يا بيماريهاي ناخواسته را موجب خواهد شد. در خزانه انتظار چه در هواي آزاد و چه در گلخانه سرد قلمه هاي كاشته شده را مي توان به وسيله پوشش نايلوني بخوبي تا ريشه كردن گياه حفظ كرد. با اين عمل مقدار زيادي در كارهاي معمولي مربوط به عمليات باغباني مي توان صرفه جويي کرد و عمل پوشش نايلون به ارتفاع نيم متري از سطح خاك با گذاشتن ميله‌هاي سيمي به‌راحتي امكان‌پذير خواهد بود. از اوايل تا اواسط تابستان به سبب توسعه ريشه ها، بايستي گلدانها و يا مكان قلمه‌ها در خزانه را تعويض نمود. جابجايي قلمه‌ها گاهي اوقات چهار يا پنج بار بايد صورت گيرد و هر بار فواصل رديف و بوته‌ها را بايد مطابق بزرگي گياه در نظر گرفت.

 

پرورش گل داوودی در فصل‌های مختلف

اگر بخواهیم از گل داوودی در پائیز استفاده کنیم، احتیاج به گلخانه ندارد و کاشت و برداشت آن در زمین و هوای آزاد امکان پذیر است و عملیات ازدیاد هم در هوای آزاد صورت می‌گیرد اما اگر بخواهیم در زمستان استفاده کنیم، کاشت و داشت آن احتیاج به گلخانه دارد. بعضی از تهیه کنندگان گلهای داودی در سه ماهه اواخر پاییز و زمستان از پوشش نایلونی استفاده می کنند که البته این موضوع به عوامل طبیعی و شرایط اقلیمی مکان بستگی دارد.

گل داوودی را می توان اواخر تابستان تا پاییز، اواخر زمستان تا بهار کاشت. برای کاشت بذر ابتدا سینی نشا و یا بستر کشت را مخلوطی از خاک برگ + شن یا خاکبرگ + کوکوپیت + پرلیت و یا هر گونه خاک سبک دیگری که بتوان تهیه کرد فراهم کنید. بذر ها را با فاصله مناسب از یکدیگر کاشته و روی آن را لایه ای با ضخامت 5 میلیمتر می پوشانیم و بوسیله اسپری آب بستر کشت را مرطوب می کنیم دمای محیط را در حدود 18 تا 20 درجه تنظیم می کنیم. برای حفظ رطوبت خاک می توان از پوشش نایلونی رنگ روشن کمک گرفت. تا زمان جوانه زنی که در حدود 10 تا 14 روز طول می کشد رطوبت خاک را حفظ می کنیم. پس از جوانه زنی بذر ها پوشش پلاستیکی را حذف و سینی نشا را به مکانی با نور کافی و زیاد و ترجیحا تابش مستقیم نور خورشید قرار می‌دهیم. پس از رفع خطر سرما زدگی می توان گل ها را به محیط بیرون منتقل کرد.

Tags: No tags

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *