گل-صد-تومانی

گل صدتومانی / شرکت دیوار سبز

علت اسم‌گذاری این گل به نام «صدتومانی» این است که این گیاه در زمانی وارد ایران شد که تنوع گل در کشور کم و محدود بود. قیمت آن در بدو ورود ۱۰۰ تومان و نسبت به گلهای دیگر گرانتر بود. مردم نام آن را صدتومانی صدا می کرد‌ند و از آن هنگام، این اسم بر این گل ماند.

گل صدتومانی، اغلب در اوایل تابستان گل می دهد. دارای انواع زودرس، میان‌رس و دیررس است. زمان گلدهی در مزرعه برای آن، از سالی به سال دیگر متغیر است. به سرما مقاوم است و در آب و هوای خشک به‌خوبی رشد می کند. برای طویل شدن ساقه و تولید گل زیاد، لازم است مدتی در دمای کمتر از ۷ درجه سانتیگراد رشد کند. جوانه‌های رویشی یا زایشی ممکن است با سرمای دیررس بهاره از بین برود. نیاز به نور کامل آفتاب و خاک با زهکشی خوب دارد. در تابستان آب فراوان می‌خواهد. دو بار در سال یکی در اوایل بهار و دیگری در اواخر تابستان باید کوددهی شود. برای تولید گلهای درشت، باید جوانه‌های گل جانبی حذف شوند. حذف این جوانه‌ها زمانی که قطر آنها حدود ۶/۰ سانتی متر و طول دمگل ۳/۱ تا ۵/۲ سانتی متر باشد انجام می‌شود. انواع پرپر به دلیل سنگینی گل نیاز به قیم دارد.

تکثیر

گل صد تومانی با بذر و تقسیم ریشه قابل افزایش است. بذر اغلب جهت به نژادی به‌کار می رود و به طور عمده با تقسیم ریشه افزایش می‌یابد. ریشه‌های دارای ۲ تا ۵ جوانه، برای ‌تکثیر مناسبند. تولید گیاهان با اندازه کافی جهت تقسیم، ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد. اگر گلهای بریدنی برداشت شود ۵ تا ۶ سال زمان لازم است. تقسیم در پاییز، زمانی که برگها زرد، قهوه‌ای یاقرمز شدند باید انجام شود. در زمان تقسیم، قطعات کوچک دارای جوانه (چشم) یا بدون جوانه به‌دست می‌آید. قطعات ۲-۱ سال بازکاشت می‌شوند تا ریشه‌های قابل فروش حاصل شود. فطعات بدون جوانه نیز می‌توانند بازکاشت شوند ولی اغلب ریشه نابه‌جا تشکیل نمی‌دهند. تعداد کمی از قطعات ممکن است شاخساره‌هایی تولید کنند که به‌طور معمول برای تشکیل آنها ۲ سال زمان لازم است. جوانه‌های گل صد تومانی زمانی که رنگ نشان دادند باید چیده شوند. گل‌ها را در دمای ۵-۲ درجه سانتیگراد به مدت ۴ تا ۶ هفته به حالت غنچه باز نشده و به مدت ۲ تا ۳ هفته زمانی که باز شده باشند می‌توان نگهداری کرد.

 

Tags: No tags

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *