سوسن یک روزه، پوشش گیاهی زیبایی است که که نیاز به مراقبت چندانی ندارد، به آسانی رشد میکند و برای استفاده در مسیر های داخلی، حاشیهها و دیوار و نمای سبز مناسب است. گلهای رنگارنگ و فراوان در اشکال مختلف دارد و در طول بهار و تابستان گل میدهد.
گلهای آن طول عمر یک روزه دارند، صبحها باز می شوند و در عصر و شب از بین میروند. تعداد روزهای گلدهی بستگی به گونه آن دارد. انواع جدیدی از این گیاه وارد بازار شدهاند که گلهای زیادی تولید میکنند و دوره گلدهی آنها هم طولانیتر است.
نیازها:
نور: این گیاه آفتاب دوست است و اگر ۶ ساعت در روز به آن آفتاب برسد عملکرد خوبی را در گلدهی دارد. از کاشت این گیاهان در مکانهایی که سایه سنگین دارند اجتناب کنید.
آبیاری: رطوبت محیط برای گلدهی این گیاه مهم است و از کاشت این گیاه در مکانهایی که در تابستان بسیار خشک هستند خودداری کنید. اگرچه که ریشههای آن به خشکی و گرمای هوا مقاوم هستند و بقای گیاه را تضمین میکنند ولی کیفیت و همچنین تعداد گلها به فراوانی آب و رطوبت بستگی دارند. با دادن کود گیاهی و برگهای خرد شده و مقداری مواد آلی به گیاه از حفظ رطوبت توسط گیاه اطمینان حاصل کنید.
خاک: خاکهای حاصلخیز که با مواد آلی، کمپوست و برگ های پوسیده و کود اصلاح شده است و به خوبی زهکشی شده تهیه کنید. با این وجود سوسن یک روزه، تحمل خاکهای فقیر و خاکهای رسی سنگین را هم دارد و در خاکهای معمولی هم رشد می کند.
کوددهی: یک کود همه منظوره در بهار و به میزان ۵۰ تا ۷۰ گرم در هر متر مربع میتواند توان گلدهی گیاهتان را افزایش دهد. می توانید با اضافه کردن کود و همچنین برداشتن گلهای پژمرده در اواسط تابستان گیاه را به گلدهی تشویق کنید.
آفات:
سوسن یک روزه در برابر آفات و بیماریها نسبتا مقاوم و قوی عمل میکند. مکیدن حشرات مانند شتهها و تریپس میتواند در گیاه مشکلات و آسیبهای اندکی ایجاد کند. رابها و حلزونها هم گاهی به برگهای جوان آسیب میزنند. بیماری زنگ هم در این گیاه امکان پذیر است.
تکثیر:
هر ۵ سال یکبار در بهار یا پاییز بوتههای این گیاه را تقسیم کنید. بعد از تقسیم ریشه و اندامهای هوایی، آنها را در مکانی دیگر بکارید. از طریق کاشت بذر در بهار یا پاییز هم میتوانید این گیاه را تکثیر دهید.
ریشههای سوسن یکروزه درون بسته هایی در مراکز باغبانی به فروش می رسد که می تواند گیاهان خوبی را ایجاد کند ولی در ابتدا مراقبت بیشتری نیاز دارد. از خریدن شاخههای رنگ پریده و بلند خودداری کنید. آنهارا به جای کاشتن در زمین در گلدان بکارید و از یک کمپوست چند منظوره بدون پیت استفاده کنید و آن را به خوبی آبیاری کنید، گلدان را در یک محل یا گلخانه خنک نگه دارید و از مرطوب بودن کمپوست آن اطمینان حاصل کنید. در بهار یا پاییز زمانی که آنها به اندازه کافی نیرومند شده اند آنها را در زمین بکارید.
دیدگاه شما چیست؟