- نور: گل اطلسی از آن دسته گیاهانی است که باید در معرض نور مستقیم آفتاب باشد. نور زیاد خورشید، آن هم حداقل 5 ساعت در روز از احتیاجات این گل است. به یاد داشته باشید هرچقدر میزان تابش نور زیادتر باشد قوای گیاه برای رشد و گلدهی بالاتر خواهد بود. در صورتی که به گیاهتان نور کافی نرسد، برگها دچار رنگ پریدگی می شوند و میزان گل دهی گیاه کم خواهد شد. همچنین در صورتی که مشاهده کردید فاصله بین برگها بیشتر شده است، بدانید که نور برای رشد گیاه شما کافی نیست.
- میزان آب: اگر گیاه را در باغچه کاشته اید، توجه کنید که هر دو تا سه روز یک بار به گیاه آب بدهید. با وجود اینکه اطلسی به آبیاری زیاد نیاز دارد، اما جالب است بدانید که باران شدید به این گیاه آسیب می رساند. اگر گیاهتان را در گلدان کاشته اید، آبیاری منظم را فراموش نکنید. وقتی خاک گلدان به صورت سطحی خشک شد، موقع مناسب برای آب دادن به گیاه است، در این زمان گیاه را آبیاری کنید. برای اینکه مطمئن شوید زمان مناسب آبیاری را یافته اید، خاک را بررسی کنید و هر زمان خاک گلدان تا عمق 1 سانتی متری خشک شد گیاه رو آبیاری کنید. اگر برگها ریزش پیدا کردند و برگهای زیرین زرد شدند، نشان می دهد آب اضافی از گلدان خارج نمی شود. حتما زهکشی گلدان را بررسی و اصلاح کنید تا آب اضافی از زیر گلدان خارج شود. در هنگام آبیاری گل اطلسی، به پایه آن آب بدهید. در عین حال دقت کنید که نباید بیش از حد به اطلسی آب دهید، زیرا این کار باعث پوسیدگی ریشه می شود.
- خاک: انتخاب خاک مناسب تاثیر زیادی بر گلدهی اطلسی دارد. برای اینکه اطلسی پر گلی داشته باشید، حتما خاک آن باید زهکشی بالا و محتوای غنی داشته باشد. خاک بدون زهکشی خوب، گیاه اطلسی را می کشد. ترکیب خاک باغچه به علاوه ورمی کمپوست با پرلیت و پیت ماس وکمی ماسه برای گیاه اطلسی مناسب است. در صورتی که گل را در باغچه کاشتید، استفاده از کود حیوانی پوسیده را فراموش نکنید تا مواد مغذی مورد نیاز گیاه توسط این کود فراهم شود. کمبود مواد مغذی علت اصلی رنگ پریدگی برگها است. برای رفع این مشکل، از کودهای شمیایی و یا ارگانیک استفاده کنید.
- دمای مناسب: دمای معمول برای این گیاه مناسب است و به آن علاقه دارد، یعنی دمایی بین 18 الی 25 درجه؛ اما در عین حال دقت داشته باشید که نباید دمای محل نگهداری بیشتر از 30 و کمتر از 15 درجه باشد. در صورتی که دمای محل نگهداری اطلسی از 30 درجه بالاتر رفت، تعداد دفعات ابیاری را افزایش دهید تا گیاه دچار بی حالی نشود، در غیر این صورت گیاهتان بعد از بی حالی، خشک خواهد شد.
- تغذیه و کوددهی: اطلسی به طور قطع نیاز به کوددهی و تغذیه کمکی دارد. کودهای مخصوص گیاهان زینتی یعنی کودهای کریستالون با فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ و یا ۸-۸-۸ و 20-20-20 برای این منظور مناسب هستند که برای استفاده از آنها باید یک گرم از کود را در یک لیتر آب حل کنید و به صورت آبیاری هر دو هفته یکبار به گیاه خود بدهید. اگر برگهای اطلسی زرد شدند می تواند نشان از کمبود آهن باشد.
- شته یکی از آفاتی است که عمدتا به اطلسی حمله می کند. با استفاده از حشره کش های خانگی این آفت را از بین ببرید. می توانید از حشره کش های سیتماتیک استفاده کنید.
- کپک خاکستری از دیگر بیماری های این گیاه است. این کپک یک بیماری قارچی است و نشانه های آن، بروز لکه های قهوه ای روی برگ ها و ساقه گیاه است. برای دفع آن باید از قارچ کش استفاده کنید.
اطلسی از گلهای بسیار زیبای بهاره است و انتخاب خوبی برای کاشت در باغچه، تراس، ورودی خانه و یا گلدانهای آویز است.
نام علمی آن Petunia x hybrida و از دسته گیاهان علفی با ساقه نیمه چوبی است. گلهای قیف مانندی دارد و در طبیعت به دو رنگ یافت می شود، بنفش و سفید، البته یک نوع اطلسی دو رگه هم وجود دارد که درای شکل ها و رنگ های مختلفی است. بعضی بوته های اطلسی پابلند هستند که اگر در کنار آنها چوب قرار دهید، بوته آن بلند می شود و در صورت مناسب بودن شرایط محیطی می تواند تا 60 سانتی متر هم رشد کند. در صورتی که خواهان یک توده سبز پر گل و پر حجم هستید، آن را روی زمین رها کنید. اطلسی گل های پرشماری دارد که آن را به یک گیاه مناسب برای تزیین تپه گل ها و حاشیه های صاف یا شیب دار تبدیل می کند.
شرایط نگهداری گل اطلسی
کاشت و تکثیر گل اطلسی
برای کاشت اطلسی می توانید از بوته های سال قبل که یک زمستان را طی کرده اند، استفاده کنید. اگر اطلسی شما از نوع پرپر است، نمی توانید برای تکثیر آن از بذر استفاده کنید. چاره تکثیر این نوع اطلسی، این است که از شاخه های آن بعد از تابستان قلمه بزنید. قلمه اطلسی را اوایل پاییز در مخلوطی از شن و کمی خاک برگ بکارید و زمستان در گلخانه نگهداری کنید. بهار بعد از آن که قلمه ها ریشه کردند، به آهستگی آن ها را از خاک بیرون آورید و هر کدام را در گلدانی که از مخلوط خاک باغچه و خاک برگ و ماسه پر کرده اید بکارید.
کاشت بذر گل اطلسی
اگر نوعی از اطلسی دارید که می توان از آن بذر گرفت، برای تکثیر آن، بذر اطلسی را در ماه اول بهار در سینی نشا که با مخلوط خاک باغچه و خاک برگ و شن پر کرده اند بکارید، سپس صبر کنید تا اردیبهشت ماه از راه برسد و در نیمه دوم این ماه، نشای اطلسی را در جای اصلی که مدنظر دارید، بکارید.
گلدهی گل اطلسی
یک روش برای اینکه اطلسی تان زودتر به گل بیفتد، این است که بذرهای اطلسی را در ماه آخر زمستان در گلخانه بکارید و نگهداری کنید و در اوایل بهار آن را روی تپه یا حاشیه یا در هر مکانی که در نظر دارید، بکارید.
Reviews
There are no reviews yet.