گیاه جعفری

افزودن به لیست علاقه مندی‌ها
اشتراک‌گذاری

    گیاه جعفری را همه ما می شناسیم. این گیاه خوش عطر و طعم خواص بسیاری دارد. اگر می خواهید از تجربه کاشت آن در منزل یا زمین خود لذت ببرید با ما در این مطلب همراه باشید.

     

    شرایط نگهداری:

    جعفری را در هر نوع آب و هوایی می توان کاشت، با این حال در آب و هوای خشک نتیجه بهتری حاصل می شود. این گیاه، سایه دوست و در برابر سرما بسیار مقاوم است.

    خاک: خاک­های عمیق و قوی با وجود مواد غذایی غنی محیط خوبی برای رشد جعفری است. دقت کنید زمینی که می خواهید جعفری را در آن بکارید، نرم، مرطوب و دارای مواد غذایی کافی باشد.

     

    تغذیه: کودهای ازته برای این گیاه لازم هستند چراکه برگ های آن را تغذیه می کنند. پی هاش مناسب خاک برای این گیاه 6 تا 7 است. از کود دامی نپوسیده استفاده نکنید زیرا باعث اختلال رشد این گیاه می شود. میزان کودهای شیمیایی با توجه به نوع و مواد غذایی موجود در زمین حدود 90 تا 100 کیلوگرم ازت (در دو مرحله)، 80 کیلوگرم p2o5 و 160 تا 130 کیلوگرم K2O در هکتار است. اگر بخواهند عمل برداشت را در چند مرحله اجراء کنند، بهتر است پس از هر بار برداشت مقداری کودازته به زمین بدهند (25 تا 30 کیلوگرم در هکتار). اگر گیاه را در منزل می کارید، ماهیانه با تقویت کننده هایی که آرام آرام عمل می کنند آن را تغذیه کنید.

    آبیاری: دقت کنید در میان آبیاری­ها، خاک خشک شود.

    دما: جعفری تحمل یخ زدگی سطحی و سایه مناسب را دارد.

     

    کاشت جعفری در منزل

    چند نکته را در کاشت جعفری در منزل مورد توجه قرار دهید:

    1. محل کاشت باید آفتابگیر و یا نیمه سایه باشد.
    2. خاکی انتخاب کنید که آب را به خوبی از خود عبور دهد. کود آماده گیاهی و یا حیوانی برای تقویت خاک لازم است. همچنین می توانید کود در پای گیاه بریزید تا رطوبت خاک حفظ شود.
    3. اگر قصد کاشت جعفری در گلدان را دارید، در آخر زمستان، وقتی سرمای هوا کم شد و دمای خاک به 25 درجه سانتیگراد رسید، بذرپاشی کنید. پس از کاشت، آنها را آبیاری کنید. در حالت کلی روش کار به این صورت است که باید با رعایت فاصله 8 تا 10 سانتی متر، بذرها را در عمق نیم سانتیمتری بکارید. حدود هشت هفته قبل از پایان سرما، برای این کار مناسب است، اما توجه داشته باشید که بذرهای کاشته شده را در منزل نگه دارید و پس از پایان سرما آن را بیرون ببرید. لازم است وقتی ارتفاع گیاه به 10 سانتیمتر رسید، فاصله آنها را به 15 تا 20 سانتیمتر زیاد کنید.

    نکاتی درباره کاشت جعفری در سبزی کاری­ها:

    1. بذرها را می توانید پیش از اینکه بکارید، یک شب تا صبح در آب غوطه ور کنید. اگر بذر را به صورت مستقیم بکارید، گیاهانی رونده خواهید داشت.
    2. گیاه را جا به جا نکنید، چراکه رشد آن را به تعویق می اندازد.
    3. در سبزیکاری­های بزرگ و در مناطق معتدل در بهار و گاهی نیز در پائیز می توان جعفری را کاشت.
    4. فاصله بین ردیف­های کشت جعفری در کشت­های مکانیزه 25 سانتی متر است.
    5. مقدار بذر با توجه به نوع کشت و جنس خاک حدود 5/3 تا 6 و گاهی اوقات بین 8 تا 10 کیلوگرم در هکتار است. عمق کاشت 2 تا 3 سانتی متر است. بذر گیاه جعفری را از اسفند تا فروردین در ردیف­هایی به فاصله 15 تا 25 سانتی متر روی ردیف می کارند فاصله بین ردیف ها در کشت های مکانیزه 25 سانتی متر است. به خاطر ظرافت بذرها و طولانی بودن مدت جوانه زدن آنها (حدود 3 هفته) در هر هکتار 4 کیلوگرم بذر مخلوط به آن می افزایند.

     

    بیماری­ها و آفت­ها

    فاسد شدن ساقه اصلی، ایجاد خال­هایی بر روی برگ­ها، کرم­های پشه هویج و کرفس از آفات و بیماری های این گیاه هستند. برای کنترل خال­های روی برگ­ها و فاسد شدن ساقه اصلی، برگ­های مبتلا را بچینید و از میزان آبیاری آن بکاهید. کرم­های پشه را نیز با دست بردارید.

     

     

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “گیاه جعفری”

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *