گل حسن یوسف

افزودن به لیست علاقه مندی‌ها
اشتراک‌گذاری

    گل حسن یوسف با زیبایی و رنگ های متنوع خود در کشور ما شناخته شده و محبوب است. از خانواده نعناعیان است و گونه های مختلفی دارد به طوری که گونه های آن را بیش از 60 گونه مختلف در رنگ های بنفش ارغوانی، زرد و نارنجی، سبز و قرمز شناخته اند.

    این گیاه زیبا بومی مناطق استوایی و شرق آسیا به خصوص کشور مالزی است.

    حسن یوسف از جمله گیاهانی است که علاوه بر زیبایی شرایط نگهداری و پرورش آسانی هم دارد و به راحتی می توانید آن را در منزل و محیط کار نگهداری کنید. همین ویژگی ها است که آن را محبوب و خاص کرده است.

    شرایط نگهداری

    نور: رنگ گل حسن یوسف برای باقی ماندن نیاز به نور فراوان و غیر مستقیم خورشید دارد. نرسیدن نور کافی به حسن یوسف باعث تغییر رنگ برگ ها و سبز و علفی شدن آنها می شود. در عین حال نور مستقیم و شدید خورشید هم باعث می شود برگ ها کم رنگ شده، بسوزند و یا حتی گیاه شما از بین برود، با این توصیفات، بهترین مکان برای نگهداری حسن یوسف پشت پنجره آفتاب گیر است.

    آب: حسن یوسف از گیاهان آب بر است، به طوری که خاک گلدان آن باید همواره مرطوب باشد. به محض خشک شدن خاک باید آن را آبیاری کنید. در فصل زمستان بهتر است دفعات آبیاری را کاهش دهید. اگر در محلی زندگی می کنید که آب آن املاح فراوان و سنگین دارد، از آب جوشیده و سبک برای آبیاری حسن یوسف استفاده کنید. اگر دیدید برگ های حسن یوسف بی حال شده اند، به این معنا است که گیاهتان تشنه مانده است.  با این حال دقت کنید که آبیاری بیش از اندازه ساقه را سیاه و حسن یوسف را پژمرده می کند. در کل لازم است در آبیاری این گیاه دقت لتزم را به کار ببرید. نکته دیگر این است که خاک گلدان باید زهکشی خوبی داشته باشد تا آب اضافی حتما از ته گلدان خارج شود.

    رطوبت: رطوبت حسن یوسف زیاد نیست، گرچه باید رطوبت مورد نیازش را تامین کنید. میزان رطوبت مورد نیاز، متوسط است. یک روش تامین این میزان رطوبت، قرار دادن ظرف آبی در اطراف گلدان است. روش دیگر اسپری کردن آب از فاصله 30 سانتی متر و به مقدار خیلی کم روی گیاه است.

    خاک: ترکیب خاک باغچه به علاوه خاک برگ همراه با ماسه خاک مورد نیاز برای رشد بهتر حسن یوسف را تشکیل می دهد.

    دما: گل حسن یوسف در دمای 20 درجه سانتی گراد حال خوبی دارد. حسن یوسف به سرما حساس است و در فصل زمستان باید حواستان به آن باشد و نگذارید دمای محیط از 10 درجه کمتر شود.

    تغذیه: کودهای مایع هر دو هفته یک بار در فصل بهار و تابستان توصیه می شود و می توانید گیاه را با آن آبیاری کنید.

    تعویض گلدان

    بهترین زمان برای تغییر گلدان حسن یوسف زمانی است که ریشه های گیاه از سوراخ های کف گلدان خارج شده است. در حالت کلی حسن یوسف رشد زیادی دارد و هر 6 ماه تا یک سال به تعویض گلدان نیاز پیدا می کند.

    تکثیر

    گیاه حسن یوسف با روش آسان قلمه زدن از ساقه خود تکثیر می شود. در فصل بهار و تابستان ساقه را از گیاه اصلی جدا کنید. برای این کار یک چاقوی تیز به کار ببرید و قلمه ای در حدود  5 تا 8 سانتی متری جدا کنید و آن را در آب قرار دهید تا ریشه دار شود.  کاشت بذر هم روش دیگری برای تکثیر حسن یوسف است که در فصل بهار ممکن می شود.

    بیماری ها و آفات حسن یوسف

    1. ساقه حسن یوسف سیاه شده است: آبیاری بیش از حد و خاک گلدان نامناسب بوده است.
    2. اگر مشاهده کردید که برگ ها زرد شده اند و برگ های پایین می ریزند، آبیاری را کم کنید و زهکش گلدان را بازدید کنید.
    3. در صورت کم رنگ شدن برگ های گیاه، باید بدانید که گیاه شما به اصطلاح علفی شده است، یعنی در اثر نرسیدن نور کافی، رنگ دانه های خود را از دست داده است. آن را به فضای پرنورتری ببرید.
    4. نقاط سوخته روی برگ ها وجود دارد: در نور مستقیم آفتاب گیاه را غبار پاشی کرده اید، از تکرار این کار دست بکشید.
    5. برگ ها دچار خشکی و ریزش شده اند: ممکن است به دلیل خشکی هوا و نور مستقیم و شدید خورشید باشد. اگر برگ ها خشک نشده اند، بلکه در حالی که سالم هستند، می ریزند، احتمالابه خاطر سرما و یا حتی آبیاری بیش از اندازه است.

     

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “گل حسن یوسف”

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *