گل-میمون

گل میمون / شرکت دیوار سبز

گل میمون، گلی با رنگ‌های سفید، قرمز، صورتی، ارغوانی، نارنجی، بنفش و زرد است. چهره آن تداعی‌گر رخ میمون است و با فشردن گلوی گل دهان آن باز می‌شود. گل‌های آن بر روی شاخه‌های گل دهنده به صورت خوشه‌ای و پر ظاهر می شود و در حالت کلی برای روح بخشیدن به فضا ظاهر جالبی دارد.

این گیاه در اندازه‌های پا بلند، پا متوسط و پا کوتاه یافت می‌شود که نوع اول و دوم در فضای  سبز و باغ‌ها و نوع دوم در گلدان یا فلاور باکس در خانه استفاده می‌شود.

نیازها :

آبیاری: در مورد گل میمون زمانی که سطح خاک تا حدودی خشک شد نسبت به آبیاری خاک اقدام کنید و در طی آبیاری سعی کنید تا برگ‌های گیاه خیس نشود زیرا این شرایط گیاه را در برابر بیماری‌های قارچی حساس می کند. آبیاری بیش از اندازه و عدم خشک شدن نسبی سطح خاک در بین دو نوبت آبیاری منجر به افزایش احتمال بیماری‌های قارچی و همچنین پوسیدگی ساقه‌ها و ریشه این گیاه می شود. همچنین ساقه‌های گیاهانی که بیش از اندازه آبیاری شوند از استحکام مناسبی برخودار نیستند و این گیاهان گلدهی مناسبی نیز ندارند.

دما: گل میمون آب و هوای نسبتا خنک را دوست دارد زمانی که دمای هوا در طی روز حدود ۲۱ درجه است بهترین گلدهی را دارد. دمای شبانه نیز تا زمانی که بین 5 تا 10 درجه سانتیگراد است برای این گلدهی این گیاه مناسب است اما با گرمتر شدن هوا و رسیدن به فصل تابستان از گلدهی این گیاه کاسته می شود یعنی دمای بین 26 تا 32 درجه برای گلدهی این گیاه نامناسب است و گلدهی آن کاسته می شود.

نور: این گیاه به نور و آفتاب مستقیم نیاز دارد، به مکانی با حداقل 6 تا 8 ساعت نور مستقیم. کمبود نور از دلایل کاهش گلدهی و افزایش خطر شیوع بیماری‌های قارچی است. نور مستقیم آفتاب در طی تابستان این گیاه را آزار نمی دهد مگر آنکه دما خیلی گرم شود که در این صورت گیاه از بین نمی رود اما از گلدهی آن کاسته می شود. گلهای میمون در مناطقی که تابستان‌های خنکی دارند بهترین گلدهی را نشان می‌دهند.

خاک: گل میمون در خاک‌هایی که مواد ارگانیک همانند خاک برگ و کود پوسیده دامی دارند و همچنین از زهکش خوبی نیز برخوردار هستند به خوبی رشد کرده و گلدهی قابل توجهی دارد.  همچنین این گیاهان چندان به تغذیه مصنوعی نیاز ندارند و اگر در زمان آماده سازی خاک از مواد ارگانیک استفاده شود نیازی به مصرف کودهای شیمیایی در طی فصل رشد نیست.


زمان کاشت بذر گل میمون :

بذر گل میمون را در مناطق معتدل مانند گل‌های ۲ ساله در اوایل یا اواسط پاییز در هوای آزاد نشا می کنند، ولی اگر زمستان خیلی سرد باشد به آن‌ها آسیب وارد می شود و برای محافظت از آن‌ها لازم است روی نشا را به وسیله حصیر یا شاسی شیشه ای بپوشانند تا یخ بوته‌ها را خراب نکند.

در نقاط خیلی سرد زمان کاشت گل میمون بهتر است نیمه اول فروردین باشد و پس از جوانه زدن، بوته‌ها را در سینی‌های نشای بزرگ تر با فواصل کم نشا کرده و زمانی که روی بوته اولین غنچه گل ظاهر شد آن‌ها را در جای اصلی خود بکارند.

روش کاشت گل میمون و نحوه ازدیاد آن:

بهترین روش تکثیر گل میمون کاشت بذر است که آنرا به دو صورت می‌توان انجام داد:

۱. زمان کاشت بذر گل میمون فصل پاییز است. بذر‌ها را در ترکیبی خاکی که نصف ماسه و نصف پیت یا خاک برگ است در گلخانه بکارند . بذرها معمولا” بعد از ۲۰،۱۰روز سبز می شوند. بعد از اینکه نشاء‌ها باندازه کافی رشد کردند آنها را در گلدان‌های کوچک بکارید و در گلخانه سرد یا شاسی قرار دهید.

این گیاهان در فصل بهار به باغچه منتقل کنید و گیاهانی که بین ترتیب پرورش یافته اند زودتر از سایرین به گل می نشینند و در واقع با این روش گل‌های زودرس بدست می آیند.

در صورتی که فرم‌های بلند آن را برای گل بریده پرورش داده‌اید می‌توانید بعد از جابجا کردن نشاها آنها را در گلخانه ای که حداقل درجه حرارت آن بین ۷و ۴ درجه سانتیگراد باشد قرار دهید و در فصل زمستان از گلهای آن استفاده نمایید .

۲. طریقه دیگر کاشت مستقیم بذر است یعنی می‌توان بذر را در بهار مستقیما در خاک باغچه بپاشید و در آبیاری آن دقت شود که بطور یکنواخت با آبپاش که سوراخ‌های ریز دارند آبیاری شوند و بعد از سبز شدن بذر‌ها آنها را تنک کنید و فاصله مناسب رعایت شود.

آفات و بیماری: از جمله بیماری‌های شایع این گیاه می توان به بیماری زنگ اشاره کرد که نوعی بیماری قارچی است که در اثر آن نقاط نارنجی – قهوه ای رنگی بر روی برگ‌ها پدیدار می شود. البته بروز این بیماری اکثرا در مناطقی روی می دهد که این گیاه را به شکل چندساله پرورش می‌دهند.

از دیگر بیماری‌های قارچی می توان به کپک خاکستری، لکه برگی قارچی، سفیدک دروغین و پوسیدگی ریشه نام برد. شته یکی از آفات شایع این گیاه است و در مورد دیگر آفات چندان حساسیت خاصی نشان نمی دهد.

 

Tags: No tags

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *