گل-آفتابگردان

گل آفتابگردان / شرکت دیوار سبز

گل آفتابگـردان؛ بزرگ، با شکوه و مفید. با ریشه‌هایی بسیار عمیق و گاه تا 3 عمق متر و ارتفاعی تا 4 متر. اگر  قصد دارید کاشت آفتابگردان را تجربه کنید، با ما همراه باشید.

 

نگهداری:

 

نور: گل آفتابگردان نیاز نوری زیادی دارد و باید در مکانی باز با نور کامل خورشید کشت شود .اگر گل آفتابگردان در سایه کاشته شود رشد کاملی نخواهد داشت و نمی تواند وزن خود را تحمل کند و در نتیجه خم می شود زیرا این گل برای راست قامتی نیاز به نور زیاد خورشید دارد .

 

دما: به طور کلی گل آفتابگردان دماهای پایین را نمی‌پسندد و در برابر سرما مقاومت زیادی ندارد .بهترین درجه حرارت برای رشد این گیاه دمای 15 تا 35 درجه سانتیگراد است.

 

آبیاری: گل آفتابگردان برای داشتن رشد کافی و تولید دانه‌های مرغوب نیاز به آبیاری کافی و منظم دارد،

با این وجود، از مزایای این گل مقاومت آن در برابر خشکی است. با وجود ریشه‌های عمیق خود می‌تواند تا مدتی بدون آب هم زندگی کند. مدت زمان زندگی بدون آب گل آفتابگـردان بستگی به میزان عمق ریشه ها و جنس خاک از نظر تراکم دارد .

خاک: بهترین خاک برای پرورش و نگهداری از گل آفتابگـردان خاکهای خوب زهکشی شده و از نظر PH خنثی و یا کمی قلیایی هستند.

 

تکثیر گل آفتابگردان در گلدان:

ازدیاد گل آفتابگردان از طریق کاشت دانه‌های آن امکان پذیر است. برای این منظور از یک روز قبل دانه‌ها را در آب گرم خیس کرده و سپس آنها را در عمق 5 سانتیمتری از خاک و با فاصله 10 سانتیمتر از هم بکارید و به طور منظم آبیاری انجام دهید پس از 2 الی 3 هفته جوانه‌ها سبز شده و گیاه روند رشد خود را آغاز می‌کند .

 

برداشت گل آفتابگردان:

رسیدن دانه‌ها از خارج به سمت داخل طبق گل اتفاق می افتد. برداشت زود هنگام دانه ها باعث افت کیفیت محصول و برداشت دیر هنگام آن ها باعث ریزش دانه‌ها می‌شود. بهترین زمان برای برداشت دانه‌ها زمانی است که پشت طبق گل متمایل به رنگ قهوه‌ای شده باشد .

 

عوارض و بیماری های گل آفتابگردان و روش درمان آن :

  1. اگر آفتی کرم مانند به رنگ سبز روی برگها وجود دارد و در صورت بر داشتن آفت بخشی از برگ جدا می‌شود، با استفاده از سم دیازینون با توجه به دستور و به صورت اسپری کردن این سم به بالا و پایین برگها می‌توان این عارضه را بر طرف کرد .
  2. اگر لکه‌های زرد رنگ متمایل به قهوه‌ای روی برگهای گل آفتابگردان به وجود آمده است: علت این عارضه آبیاری بیش از حد و خشک شدن برگها در زیر نور مستقیم خورشید است. برای بهبود این عارضه می‌توان از سموم ارگانیک مانند کالیبان استفاده کنید که هیچ گونه آسیبی به سلامتی انسانها و جانوران نمی‌رساند.
  3. برگهای گل آفتابگردان سوراخ سوراخ شده و ظاهرا جانوری آنها را خورده است:

علت این عارضه حمله حلزونها و یا سوسکها است. برای رفع این مشکل از سم دیازینون استفاده کنید و برگها را سمپاشی کنید .

  1. لکه‌های پراکنده و برجسته‌ای به رنگ قهوه‌ای تیره در سطح زیرین برگها به وجود آمده است و برگهای گیاه می‌ریزند: علت این عارضه نوعی قارچ است. برای بهبود وضعیت گیاه می‌توان از سموم قارچ کش استفاده کرد، اما تنها راه پیشگیری از این عارضه استفاده از ارقام مقاوم آفتابگردان در برابر این قارچ است .

 

Tags: No tags

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *