نامهای دیگر پرنده بهشتی، گل زبان پرنده، منقار درنا و گل درنا هستند و همانطور که از اسمهایش پیداست، گلی است که ظاهرش پرنده را در ذهن تداعی میکند، بنابراین اگر به دنبال داشتن گلی متفاوت هستید، میتوانید گرنده بهشتی را امتحان کنید.
گونهای از گیاهان علفی همیشه سبز و دائمی دارای برگهای نسبتا روشن است و بومی آفریقای جنوبی است، همچنین یک گونه از راسته زنجبیلسانان است. این گل همیشه سبز و حساس به سرما است. برگهای این گیاه همیشه روشن و تخممرغی شکل می باشد. در هنگام بازشدن گلها به صورت افقی است و شباهت زیادی به سر پرندگان دارد و یک پرنده در حال پرواز را تداعی میکند. گلها دارای کاسه نارنجی یا زرد و جام آبی رنگ هستند و بهتدریج باز میشوند. این گیاه خود را با شرایط آب و هوایی وفق میدهد. ۵ گونه دارد که همگی دائمی، همیشه سبز و حساس به سرما هستند. هر بوته پرنده بهشتی می تواند تا ۱۰ شاخه گل تولید کند.
دما: مناسبترین دما برای پرورش گل بین 17 تا 27 درجه سانتی گراد می باشد. این گل در مناطق معتدل رشد میکند.
نور: این گیاه طالب نور میباشد ولی بهتر است درتابستان در مقابل نور مستقیم قرار نگیرد چون باعث خشک شدن گیاه میشود.
آبیاری: آبیاری بهتر است دو روز در هفته و خاک گلدان مرطوب باشد، ولی در اواسط تیر تا اواخر مرداد آبیاری میتواند قطع شود.
خاک: بهتر است در خاک آن کود حیوانی پوسیده غنی همراه ماسه استفاده کرد و در تابستان کود زیادی داد. با افزایش کود، گیاه به یکبار آبیاری در هر ماه تابستان نیاز دارد.
تکثیر: پرنده بهشتی از طریق کاشت بذر، تقسیم ریزوم یا جداسازی پاگیاه قابل افزایش است که تقسیم ریزوم بهترین روش است.
تکثیر از طریق بذر: بذر در بهار و در دمای 18 تا21 درجه انجام می شود. تندش بذرها ۳ تا ۵ ماه طول می کشد. در سال اول پایه بذری، بهتر است گلدان در گلخانه نگهداری شود. در سال دوم و سوم گیاه رشد خوبی میکند و از سال سوم به بعد در محل اصلی که عبارت از بستری حاوی خاک سبک و غنی است، در یک گلخانه گرم و مرطوب کشت میشود در سال چهارم پاجوش و در سالهای چهارم تا هفتم گل تولید میکند.
تکثیراز طریق تقسیم بوته: در این روش که بهتر ایست در بهار یا تابستان انجام شود، گیاه در سال دوم و سوم گل میدهد.
گلدهی: گلدهی این گیاه حدود سه سال طول میکشد. عملکرد گل بسته به سن گیاه دارد و با افزایش سن، تعداد گلها افزایش مییابد.
دیدگاه شما چیست؟