گل-زامیفولیا

گل زامیفولیا / شرکت دیوار سبز

گل زامیفولیا از خانواده گل شیپوریان، گیاهی همیشه سبز و کم توقع با برگ‌هایی جذاب است. زادگاهش شرق آفریقاست و از این رو نام جواهر زنگبار نیز ب‌ه‌ان داده شد‌ه‌است. ارتفاع معمول آن ۹۰-۶۰ سانتیمتر است. زامیفولیا دارای ریزوم‌هایی(ساقه‌های زیرزمینی) متراکم و غده‌ای شکل است و رشد ریزوم‌ها در خاک موجب تولید برگ‌های جدید در بالای خاک ‌می‌شود. برگ‌های گیاه در واقع یک محور ساقه‌ای شکل است که ۸-۶ جفت برگچه در دو سوی آن رویید‌ه‌است. برگچه‌ها ۱۵-۷ سانتیمتر طول دارند و تخم مرغی شکل و براق هستند.

گل‌ها بر گیاه بالغ زامیفولیا ظاهر ‌می‌شوند. گل زامیفولیا از گل‌های ریز و پر تعداد شیری رنگ بر گل آذین سنبل‌ه‌ای محصور در برگواره (اسپات) سبز رنگ غلاف مانند تشکیل ‌می‌شود. نکته مهم درباره آن این است که تمام قسمت‌های این گیاه در صورت مصرف سمی‌است.

نیازمندی‌های گیاه زامیفولیا

خاک: به خاکی سبک با زهکش عالی نیاز دارد. ترکیب خاکی از خاک معمولی+خاک برگ(کوکوپیت) + پرلایت(شن) برای آن مناسب است. ‌می‌توان هر دو ماه یکبار در فصل رشد آن را تغذیه مصنوعی کرد. استفاد‌ه‌از کود ۲۰-۲۰-۲۰ با نصف غلظت برای آن مناسب است.
در صورتی که ریشه‌های گیا‌ه‌از منافذ کف گلدان بیرون زد، گلدان آن را با یک سایز بزرگ‌تر تعویض کنید. بهترین زمان تعویض گلدان اوایل فصل بهار است.

 

آبیاری: این گیاه نسبت به کم آبی مقاومت بیشتری دارد تا آبیاری بیش از اندازه. میزان نیاز به آبیاری آن در حد متوسط است و آبیاری دوباره زمانی انجام ‌می‌شود که ۵ سانتیمتر از خاک‌ رویی، رطوبت خود را از دست داده باشد. ساقه‌های زیرزمینی(ریزوم)‌های این گیاه نسبت به خاک غرقابی حساس است و ‌می‌پوسد. در طی فصل زمستان اهمیت عدم رطوبت زیاد در پای ریشه‌ها بیشتر است.

نور: اید‌ه‌ال آن مکانی با نور متوسط است. با این حال جزء گیاهان آپارتمانی است که با نور کم محیط هم سازگار ‌می‌شود و برای آپارتمان‌هایی که نور کم دارد گزینه فوق العاده مناسبی است.

دما: دامنه دمایی برای رشد گیاه ۳۲-۲۴ درجه ‌است و در فصل سرد نباید دمای محیط نگهداری آن به زیر ۱۶ درجه برسد.

تکثیر: متداول ترین راه تکثیر تقسیم ریزوم‌های آن است. هنگام تعویض گلدان گیاهان متراکم، توده‌های ریزوم گیاه را از هم جدا کرده و هر قسمت را در گلدانی جداگانه ‌می‌کارند. با قلمه برگ هم ‌می‌توان گیاهان جدید بدست آورد. هر چند این روش بسیار زمان بر است و به صبر زیادی نیاز دارد.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *