گل-مارگریت

گل مارگریت / شرکت دیوار سبز

گل مارگریت از خانواده داوودی هاست اما از نظر ویژگی‌های بوته، گل و … با داوودی تفاوت‌هایی دارد. علفی و دائمی است و معمولا به صورت یکساله کشت می‌شود. از نوع گل بریده، برای حاشیه کاری و کاشت در گلدان استفاده می‌شود. وسط گل به رنگ سفید یا زرد روشن و خود گل به رنگ سفید، زرد و صورتی با سایه‌هایی از صورتی آبی و پرتقالی وجود دارد.

گل‌های آن بسته به نحوره کاشت و مراقبت، از اردیبهشت تا آبان ماه گل ظاهر می‌شود. در باغچه عمدتاً گلدهی آن تابستان است.

نور:

نور کامل خورشید را نیاز دارد. باید جایی کاشته شود که حداقل شش ساعت آفتاب مستقیم به آن برسد اما اگر گرما زیاد شود مثلا در وسط تابستان بهتر است در آفتاب کامل نباشد، چون ممکن است پژمرده شود و باید در منطقه ای نیمه سایه قرار گیرد.

آبیاری:

سعی کنید در بین فواصل آبیاری سطح خاک تا حدودی رطوبت خود را از دست بدهد و سپس گیاه را آب دهید. رطوبت بیش از اندازه خاک در ابتدا منجر به ریزش برگ‌های گیاه می‌شود سپس ریشه‌ها خواهند پوسید و تمامی گیاه از بین خواهد رفت. کمبود آب نیز منجر به چوبی شدن ساقه‌های پایینی گیاه می‌شود و برگ‌های پایینی گیاه خواهند ریخت؛ بنابراین با فرارسیدن تابستان و افزایش گرمای هوا میزان آبیاری این گیاه را افزایش دهید، اما باز هم یادآوری می‌شود که در آبیاری گیاه زیاده روی نکنید.

خاک:

خاک باید نسبتاً حاصلخیز باشد اما بیش از حد غنی و مرطوب نباشد و به خوبی زهکشی شده باشد.استفاده از خاکبرگ و کود پوسیده، خاکی غنی با زهکش مناسب برای این گیاه ایجاد می کند.رطوبت بیش از اندازه برای این گیاه باعث پوسیدگی ریشه ها (ریزوم ها) می شود. آبیاری منظم در فواصلی که سطح خاک تا حدودی رطوبت خود را از دست داده باشد، باعث رشد و گلدهی بهتر می شود.

دما:

تحمل سرما در ارقام مختلف این گیاه متفاوت است. قسمت هوایی آنان با کاهش دما به زیر ۱۰ درجه به تدریج از می‌رود، اما قسمت زیرزمینی آن در برخی ارقام تا ۴- و در برخی دیگر ارقام تا ۲۰- درجه سانتیگراد می‌تواند دوام آورد. اگر گیاه را در فضای باز کشت کرده اید می‌توانید با فرارسیدن فصل زمستان ابتدا عمل قطع شاخسار هوایی گیاه از نزدیکی سطح خاک را انجام دهید. سپس لایه‌ای از موادی همانند خاک برگ یا کود پوسیده دامی بر روی زمین قرار دهید. این لایه ساقه‌های زیرزمینی و ریشه‌های این گیاه را از یخزدگی محافظت می‌کند. با گرم شدن هوا رویش ساقه‌های هوایی آغاز می‌شود و از نیمه بهار گلدهی گیاه آغاز می‌شود. بهترین دما برای گلدهی این گیاه حدود ۲۵ درجه سانیتگراد است و با گرم شدن بیشتر از اندازه هوا از گلدهی این گیاه کاسته میشود. به همین دلیل بهتر است که در طی تابستان‌های گرم مکانی نیمه سایه و نیمه آفتاب را برای این گیاه در نظر گرفت تا به گلدهی گیاه کمک شود.

تکثیر:

برای تکثیر مارگریت سه روش وجود دارد.

۱- کاشت بذر

می توان بذر مارگریت را در فضای باز یا در خزانه کاشت.اگر می خواهید در فضای باز بذر را بکارید، باید در بهار، زمانی که دما تقریبا بالا ده درجه رسیده است، این کار را انجام دهید.در ناحیه ای که آفتاب گیر باشد خاک را تا عمق ۲۵-۳۰ سامنتی متری شخم بزنید و با مواد آلی آن را تقویت کنید. فراموش نکنید که خاک باید سبک باشد و اگر نیست زهکشی کنید.برای کاشت بذر در خاک دو سوراخ به عمق ۳میلی متر با فاصله های ۲۰-۲۵سانتی متری ایجاد کنید. بذر را درون آن قرار دهید و سعی کنید خاک آن را مرطوب نگه دارید.عمل جوانه زنی از ۷تا ۲۱ روز طول خواهد کشید.

برای کاشت بذر مارگریت در فضا بسته بهترین زمان اواخر زمستان است. بستری که می خواهید بذر را در آن بکارید پر از خاک سبک و تقویت شده کنید.بذر را در نور مستقیم قرار ندهید ولی حتماْ نور دریافت کند و مدام آن را مرطوب کنید. می توانید نایلونی که رنگ آن تیره نباشد رویش بکشید.عمل جوانه زنی از ۷تا ۱۴ روز ممکن است طول بکشد

۲ تقسیم بوته

زمان مناسب‏ برای تقسیم بوته مارگریت فصل بهار است و گیاه قبل آن نباید آبیاری شود.گیاه را همراه با خاک‏ اطرافش از گلدان خارج کنید و به چند گیاه کوچک‏تر که داراى ریشه هستند تقسیم کنید. به این ترتیب دو یا سه گیاه کوچک‏تر خواهید داشت. حالا ریشه‏ هاى زاید و بلند و قسمت‏هاى پوسیده را با قیچى جدا می کنید.از گیاهان مریض برای این کار استفاده نکنید.برای آماده کردن گلدان در کف آن دو سوراخ ایجاد کنید و به قطر حدود یک سانتی متر سنگ ریزه بریزید. تا حدود یک سوم گلدان را خاکی مخلوط از خاک باغچه, خاک ماسه ای و خاک برگ بریزید. گیاه را قرار داده و دوباره خاک بریزید، تا حدی که گیاه با خاک هم سطح شود. سپس آبیاری کنید.اگر قسمت آسیب دیده ای بود می توان با قچی جدا کرد.

۳- قلمه زدن ساقه

برای قلمه زدن از گیاهی قلمه را تهیه می کنیم که ۱- جوان ولی بالغ باشد. ۲-مریض، آفت زده و آسیب دیده نباشد. ۳-کمبود مواد معدنی نداشته باشد.۴ – گیاه فصل جاری یا فصل رشد سال قبل باشد.

بهتر است صبح زود که گیاه مارگریت آماس و متوم است قلمه را تهیه کنید. برای تهیه آن قیچی هرس تیز یا چاقوی نازک و تیز لازم است.طول قلمه باید ۱۰تا۱۵ سانتی متر باشد. تمام برگ ها و گل ها و شاخه ها کنده شوند و فقط یکی دوتا برگ در نزدیک راس باقی بماند.خاک باید شنی یا ماسه ای درشت باشد که تونایی نگهداری آب و رطوبت زیاد را داشته باشد.نحوه قرار دادن آن و جهت آن مهم است. باید جهت آن گونه ای باشد که جوانه ها روبه بالا باشند و قلمه باید یک سوم یا یک دومش در محیظ کشت قرار گیرد.

محیط کشت مارگریت باید همیشه مرطوب باشد ، دما کلاْ باید خنک باشد و دما خاک باید ۲۰ تا ۲۵ درجه باشد. قلمه با این که نور خورشید دریافت می کند برای انجام عمل فتوسنتز و تغذیه ولی نباید در نور مستقیم قرار بگیرد.تا زمانی که قلمه محکم نشده باید مستمر مرطوب شود و دمایش خنک باشه تا بهتر و زودتر ریشه بدهد.

آفات و مشکلات

معمولاً دچار این چنین مشکلی نمی شود ولی آفت های معمول آن کنه عنکبوتی و شته هستند(همچنین شپشک آردآلود) که از نشانه های آن زرد شدن قسمت های جدید گل و بدشکل شدن برگ ها است. راه حل آن استفاده از سموم تماسی سیستماتیک است.

بیماری های آن هم معمولاْ در اثر نرسیدن نور کافی یا آبیاری زیاد یا هر دو ایجاد می شود که راه حل آن جدا کردن بخش های آسیب دیده و در صورت نیاز استفاده از قارچ کش است.

 

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *