گیاه علفی و یکساله است که میتوان آن را به صورت گسترده در محلهای آفتابگیر و در اکثر انواع خاک کشت کرد.
روی ساقه اش، کاپیتولهای وجود دارد که با توجه به گرما و رطوبت، صبحها در حدود ساعت 9 تا 10 میشکفند. این گلها در بعد از ظهر بین ساعات 4 تا 5 جمع میشوند.
کاپیتولهای آن دارای دو نوع گل یکی لوله ای و دیگر زبانه ای به رنگ زرد مایل به نارنجی و واقع در حاشیه نهنج است.
گل همیشه بهار گیاه مقاومی است که سرمای ملایم و کمی گرما را تحمل میکند.
گیاه همیشه بهار خاک غنی و زهکش را دوست دارد اما در عین حال بسیار سرسخت است و میتواند در خاکهای متوسط یا ضعیف نیز دوام بیاورد.
با بالا بردن کیفیت خاک میتوانید گیاهان و گلهای سالم تری را تولید کنید؛ بنابراین میتوانید از کود ارگانیک یا کمپوست استفاده کنید. استفاده ماهی 1بار از کود مناسب است.
شیوه کشت بذر:
بهترین روش کشت گیاه همیشه بهار این است که دانه گل همیشه بهار را بعد از آخرین سرما در بهار بکارید.
مقداری خاک را با کمی کود دامی یا ورمی کمپوست ترکیب کنید، دانهها را به عمق 1 تا 2 سانتی متر و با فاصله 10 تا 15 سانتی متر از هم در ظرف یا گلدانی بکارید. آنها را به آرامی با 0.6 سانتی متر از خاک باغ بپوشانید.
بعد از کاشت، روزانه به بذرهای گل همیشه بهار کمی آب دهید و آنها را مرطوب نگه دارید.
حدود 2 تا 3 روز بعد گیاهان سبز میشوند و زمانی که به اندازه 6 تا 8 سانتی متری رسیدند آنها را از ظرف یا گلدان خارج کرده و در محلی که میخواهید به فاصله 20 یا 30 سانتی متری نشا کنید.
7 تا 14 روز بعد از کاشت، روزانه به بذرها آب بدهید. بعد از گذشت این مدت تنها در صورتی که خاک به آب نیاز دارد به آن آب دهید و خاک را مرطوب نگه دارید. خاک نباید خیس شود.
در اواسط تابستان یک لایه نازک کمپوست به گل همیشه بهار بدهید. گل همیشه بهار به کود اضافی نیاز ندارد ولی به دلیل این که کمپوست به اندازه کافی مواد مغذی دارد و می تواند به گیاه برای ادامه رشد و گل دهی کمک کند از آن استفاده می کنند. شکوفههای پژمرده را برای تشویق گیاه به رشد و تولید شکوفههای جدید قطع کنید. گل شما تا اولین سرما و یخبندان به گل دادن ادامه میدهد.
شرایط نگهداری
خاک:
گل همیشه بهار برای رشد به خاک خاصی نیاز ندارد و در هر خاکی می تواند رشد کند، البته توجه داشته باشید که خاک از زهکش کافی برخوردار باشد. خاک بسیار سنگین مانند خاک رسی برای رشد گیاه ایجاد مشکل میکند.
آبیاری:
بهترین زمان آبیاری این گل هنگامی است که سطح خاک گلدان خشک شده باشد.
نور:
این گیاه در طول رویش خود، به نور کافی و فراوان نیاز دارد بنابراین گلدان خود را در محلی آفتابی و پر نور قرار دهید.
دما:
کشت این گیاه در مناطقی که میانگین درجه حرارت در ماه خرداد 17 تا 18 درجه سانتی گراد و در ماههای تیر و مرداد 19 تا 20 درجه سانتی گراد باشد موفقیتآمیز خواهد بود. همیشه بهار درجه حرارتهای پائین را بهخوبی تحمل می کند حتی برای مدت محدودی قادر به تحمل درجه حرارتهای زیر صفر است. همچنین لازم است بدانید بذر این گیاه در دمای 8 تا 10 درجه سانتی گراد پس از 4 تا 5 روز جوانه می زند.
کوددهی:
برای تغذیه گیاه می توانید، در اواسط تابستان یک لایه نازک کمپوست به گل بدهید. البته لازم به ذکراست گل همیشه بهار به کود اضافی نیاز ندارد ولی به دلیل این که کمپوست به اندازه کافی مواد مغذی دارد و می تواند به گیاه برای ادامه رشد و گل دهی کمک کند در صورت تمایل از آن استفاده کنید.
حشرات و بیماریها
بزرگترین نقطه ضعف گل همیشه بهار این است که حشرات آن را دوست دارند.
شتهها رایجترین مشکل این گل هستند. که به راحتی با صابون ضد حشره و یا حشره کشها از بین میروند.
بیماری رایج دیگر بیماری قارچی است که در آب و هوای گرم و مرطوب یا بارانی حاصل میشود. اگر قارچها یا کپکها زیاد شدند، باید از قارچ کشها استفاده نمایید.
دیدگاه شما چیست؟