گیاه خون سیاووشان نوعی از گونه دراسناست. گیاهی با مقاومت نسبتا بالا به شرایط سخت برای پرورش در خانه و تصویهکننده فوقالعاده هوای محیط است.
خون سیاوشان گیاهی است که از تمام دراسناها کم توقع تر و همانند دیگر گیاهان این خانواده همیشه سبز است. همچنین ارتفاع این گیاه از ۳۰ سانتیمتر تا ۲ متر میرسد. برگهای زیبای آن بلند و باریک و پهن است که در بعضی از گونههای آن رگههای قرمز رنگی برگها را تزئین میکند که همین عامل موجب میشود که نام خون سیاوشان به این گیاه نسبت داده شود.
ساقه خون سیاوشان بلند و کشیده و بافت منحصر به فردی دارد. نام این گیاه در لیست ۱۰ گیاه برتر تصویهکنندههای هوا از گازهای سمی به نقل از ناسا است
ظاهر زیبا، متفاوت و کم تغییر این گیاه به زیبایی خانه کمک بسیار میکند.
نگهداری:
این گیاه به نور زیاد ولی غیر مستقیم نیاز دارد، (نور غیر مستقیم: نوری که بهطور مستقیم به برگ نرسد و فقط روشنایی روز به صورتیکه برگهای گیاه در محیط روشن باشد.) نور غیر مستقیم برای این گیاه در حدود ۴- ۳ساعت در روز کفایت میکند.
توجه شود نیاز آبی اکثر گیاهان آپارتمانی در تابستان و زمستان متفاوت است، بهطوریکه در تابستان نیاز آبی بالاتر و در زمستان نیاز آبی کمتر دارند. برای خونه سیاوشان هفتهای ۲ بار در تابستان و هفتهای ۱ بار در زمستان توصیه میشود.
دمای هوا برای خون سیاوشان در زمستان نباید به زیر ۵ درجه سانتیگراد برسد و در تابستان هم از ۲۴ درجه بیشی نگیرد.
از طرف دیگر این گیاه مقداری بر تنش کم آبی حساس است، پس همیشه به یاد داشته باشید که نباید خاک گلدان خشک بماند.
برای تغذیه آن، از خاک لومی سبک بهعلاوه کود دامی پوسیده شده یا پیت استفاده شود.
برای حفظ زیبایی این گیاه باید همواره برگها با دقت بالا و با سلیقه هرس شود چون گیاه خون سیاوشان پیوسته در حال ایجاد برگهای جانبی است.
تکثیر:
برای تکثیر این گیاه میتوان در نیمه دوم بهار قلمه های به طول ۱۰-۲۰ سانتیمتر از گیاه جدا کرده و تکثیر کرد.
برای خرید این گیاه دقت شود گیاه مورد نظر دارای ریشههای قوی و کامل بوده تا دچار تنش مکانیکی نشود.
در ادامه تکثیر میتوان از جوانههای جانبی آن استفاده کرد، به شرطیکه جوانههای انتهای گیاه که دارای یک جوانه برگ آشکار و یا یک جوانه نهفته باشد جدا کرده و به صورت عمود درون خاک قرار دهیم. نباید ساقه را به صورت برعکس قرار داد یعنی باید قسمت انتهای ساقه درون خاک قرار گیرد زیرا که اگر چنین نشود ریشهزایی انجام نمیشود و قلمه با موفقیت تکثیر نخواهد شد. پس از قرار دهی قلمه در خاک آن را به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید و مواد مغذی مکفی (میتوان از کودهای مایع که در فروشگاههای کشاورزی موجود است استفاده کرد) را برای گیاه در خاک گلدان تامین کنید. میتوان برای تهیه خاک گلدان از ترکیب کمپوست قلمه و بذر استفاده کرد. راههای دیگری نظیر تکثیر به وسیله بذر هم موجود است که در ایران رواج پیدا نکرده است و روشهای تکثیر غیر جنسی مرسومتر است.
در آخر اگر گیاه شما دچار برخی تغیرات ناخوشایند از قبیل زخمهای سفید و پهن یا زرد شدن لبه برگها شد دلیل خاصی دارد که به شرح زیر است:
زخمهای سفید توسط برخی حشرات که آفت این گیاه به حساب میاید ایجاد میشود. برای رفع این مشکل میتوان از سم حشرهکش نفوذی برای گیاه هفتهای یک بار استفاده کرد.
تغییر رنگ در برگهای گیاه وابسته به ۳ عامل است: پر آبی، کم آبی، یا برخی بیماریها. اگر در آبیاری دراسنا افراط شود برگها زرد و پوسیده میشود و اگر در آبیاری تفریط شود دور برگها زرد و نوک آنها قهوهای میشود.
توجه شود اگر غبار پاشی برگ را انجام میدهید اینکار در نور مستقیم آفتاب انجام نشود چون سوختگی برگ را به همراه دارد.
دیدگاه شما چیست؟