گیاه نعنا، گیاهی خوشبو، پرخاصیت، سرسبز و زیبا که میتوانید آن را در گلدانی در آشپزخانه بکارید تا در هنگام آشپزی به صورت تازه دم دستتان داشته باشید.
نعنا پر از خاصیت دارویی است و کاشتن آن ساده است، پس پیشنهاد میکنیم یک گلدان نعنا در آپارتمان خود داشته باشید.
روش کاشت نعنا در گلدان
کاشت نعنا در منزل را میتوانید به روشهای زیر انجام دهید:
قلمه زدن نعنا
درصورتیکه سبزی نعنا دارای ساقهای قوی، شاداب و سالم باشد میتوانید آن را بهعنوان قلمه انتخاب کرده و در گلدان بکارید. به این منظور، ابتدا در حدود 10 سانتیمتر از قویترین ساقه نعنا را در محلی پایین برگهای جفتی گیاه با استفاده از چاقوی تیز یا قیچی تمیز جدا کنید. بهتر است محل بریدگی بهصورت اریب باشد و از لهشدگی ساقه پرهیز کنید. برگهای پایینی ساقه را جدا کنید و تنها سه برگ بر روی ساقه بماند. این کار باعث میشود تا انرژی گیاه صرف ریشهدار شدن سریعتر قلمه شود. قلمه نعنا را داخل لیوان آب قرار دهید به طوری که تمام قسمت ساقه بدن برگ گیاه داخل آب قرار گیرد. ظرف حاوی قلمه را در محلی گرم و دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید. هر زمان آب ظرف کم شده بود به آن آب اضافه کنید. قلمه نعنا در مدتی کمتر از دو هفته ریشهدار خواهد شد و شما میتوانید آن را به گلدان انتقال دهید.
گلدان کوچکی را انتخاب و آن را با خاکبرگ و ماسه پرکنید. درون خاک را سوراخی به عمق 3 سانتیمتر ایجاد کنید و قلمه جوان را داخل آن بکارید. مراقب باشید تا ریشههای نازک نعنا آسیب نبیند. به آرامی اطراف ساقه را با خاک پرکرده و فشار دهید. بعد از انتقال گیاه را آبیاری کنید و گلدان را به محل با نور بیشتر انتقال دهید. بعد از مدت کوتاهی اولین برگهای نعنا شما سبز خواهند شد. زمانی که میخواهید برگهای نعنا خود را برداشت کنید، بهتر است از بالا این کار را انجام دهید تا برگهای بیشتری در اطراف آن رشد کند.
کاشت بذر نعنا
اگرچه تکثیر نعنا از طریق بذر چندان رایج نیست ولی شیوه کاشت آن در گلدان همانند کاشت ریحان و کاشت سبزیخوردن در گلدان است. به این منظور، تعدادی بذر نعنا را روی خاک گلدان بپاشید و روی آن را با لایهای نازک از خاک بپوشانید. تا زمان جوانهزنی دانههای نعنا همواره خاک را مرطوب نگهدارید. بعد از جوانهزنی، گیاهان کوچک نعنا را به فاصله 30 سانتیمتر از هم تنک کنید. نعنا میتواند بهسرعت رشد کرده و گسترش پیدا کند. همچنین جالب است بدانید نعنا بهوسیله ریشههای زیرزمینی خود میتواند گیاهان جدیدی ایجاد کند. بنابراین بعد از کاشت نعنا در گلدان از ریشههای جدید نیز میتواند ساقههای تازه نعنا سبز شود.
شرایط نگهداری گیاه نعنا
خاک: خاک مناسب برای کاشت نعنا شامل مخلوطی از پیت ماس یا کوکوپیت همراه با پرلیت یا ماسه است، همچنین ترکیبی از کمپوست و خاک باغچه را نیز میتوان برای کاشت نعنا در گلدان استفاده کرد.
آبیاری: برای رشد بهتر نعنا لازم است خاک گلدان همواره مرطوب و نه خیس باشد، بنابراین ابتدا از زهکش گلدان مطمئن باشید و دوما بسته به دمای محیط گیاه را روزانه دو بار به مقدار کم آبیاری کنید.
کود دهی: بهتر است از دادن کود به سبزیها خودداری کنید چون باعث تغییر طعم گیاه میشوید با اینحال اگر مشاهده کردید که گیاهتان کمبود تغذیه دارد و بهخوبی رشد نمیکند مقداری کود مایع به آن بدهید.
دما: بهترین دما برای رشد نعنا 18 تا 21 درجه سانتیگراد است بنابراین از قرار دادن گلدان نعنا در برابر باد سرد مانند کولر و یا در کنار بخاری خودداری کنید.
نور: سبزی نعنا به نور کافی برای رشد نیاز دارد و لازم است روزانه حداقل ۳ تا ۴ ساعت آفتاب مستقیم ببیند. مکانی را برای گذاشتن گلدان نعنای خود انتخاب کنید که علاوه بر داشتن آفتاب مستقیم در چند ساعت از روز، گردش هوای خوبی هم داشته باشد. بهترین مکان برای نگهداری گلدان نعنا نزدیک پنجره جنوبی یا در بالکن است.
هرس: مدتی بعد از کاشت نعنا در گلدان لازم است، بهطور مرتب سرشاخههای گیاه را هرس کنید تا رشد جوانههای جانبی بیشتر و در نتیجه بوتههای نعنا پرپشتتر شوند.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که بذرهای نعنا سمی هستند و درصورتیکه خورده شوند باعث مسمومیت میشوند، بنابراین در هنگام کاشت نعنا در منزل به این موضوع توجه داشته باشید.
دیدگاه شما چیست؟