انواع دیوارسبز

آشنایی با انواع دیوار سبز

آیا تاکنون به این فکر کرده‌اید که چطور می‌توان در دل شلوغی‌های شهر و محیط‌های کاری، فضایی آرامش‌بخش و سرشار از طبیعت ایجاد کرد؟ بی‌شک یکی از بهترین گزینه‌های پیش روی شما دیوار سبز است. این راهکار خلاقانه هم برای طراحی داخلی و خارجی کاربرد دارد. این دیوارها نه‌تنها جلوه‌ای زیبا به محیط می‌بخشند، بلکه تأثیرات مثبت زیادی هم بر سلامت و کیفیت هوای اطراف شما دارند.

در این مقاله سایت دیوار سبز قصد داریم شما را انواع دسته‌بندی دیوارهای سبز آشنا شویم و ویژگی هرکدام را به شما معرفی کنیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

انواع دیوار سبز بر اساس محل اجرا

دیوارهای سبز بسته به محل اجرایشان به دو دسته اصلی دیوار سبز داخلی و دیوار سبز خارجی تقسیم می‌شوند. هر کدام از این دسته‌ها ویژگی‌ و کاربردهای خاص خود را دارد که در ادامه با آنها بیشتر آشنا می‌شویم.

دیوار سبز داخلی

دیوار سبز داخلی

دیوار سبز داخلی اغلب در فضاهای سربسته مانند منازل، دفاتر، نمایشگاه‌ها، هتل‌ها و مراکز درمانی اجرا می‌شود. اجرای این نوع دیوارها به دلیل محدودیت‌ فضا و ابعاد، پیچیده‌تر از دیوارهای بیرونی است. اما همین محدودیت‌ها نگهداری دیوار سبز داخلی را ساده‌تر می‌کند. یکی از مدل‌های پرکاربرد در این زمینه، دیوار سبز هوشمند است که تنها برای فضای داخلی طراحی می‌شود. برای اجرای این دیوار باید پوشش گیاهی مناسبی را انتخاب کنید که با دما و نور محیط سازگاری داشته باشد.

دیوار سبز خارجی

دیوار سبز خارجی

دیوار سبز خارجی بیشتر برای نمای ساختمان‌ها و زیباسازی فضاهای باز مثل حیاط، تراس، روف گاردن و … استفاده می‌شود. این دیوارها علاوه بر جنبه‌های بصری، با طراحی و اجرای مناسب می‌توانند کاربردهای بیشتری نیز داشته باشند. اما چالش اصلی در این نوع دیوارها، مقاومت آن‌ها در برابر شرایط آب‌وهوایی مختلف است. برای اجرای این دیوارها باید گیاهانی را انتخاب کنید که با دمای بیرون سازگار باشد و با سرد و گرم شدن دما آسیب نبیند.

مطالب مرتبط: آشنایی با مزایا و معایب دیوار سبز

انواع دیوار سبز از نظر نوع اتصال

دیوارهای سبز بر اساس نحوه اتصال به سطح پشت خود، به دو دسته دیوار سبز مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شوند.

دیوار سبز مستقیم

دیوار سبز مستقیم نوعی دیوار است که گیاهان مستقیم روی سطح دیوار رشد می‌کنند. در این روش، اغلب از گیاهان رونده و پوششی مثل پیچک و موچسب استفاده می‌شود. این گیاهان به دیوار متصل شده و بعد از مدتی آن را کامل می‌پوشانند. نگهداری دیوار سبز مستقیم ساده‌تر است اما باید برای محل‌هایی که تحمل و رطوبت گیاه را دارد مثل حیاط اجرا شود.

دیوار سبز غیرمستقیم

دیوار سبز غیر مستقیم

دیوارهای سبز غیرمستقیم، گیاهان به‌طور مستقیم روی دیوار رشد نمی‌کنند. بلکه یک سازه جداگانه که به دیوار وصل شده و گیاهان در آن کاشته می‌شوند. دیوار سبز غیر مستقیم انواع مختلفی دارد که در بخش بعدی آنها را به طور مفصل بیان می‌کنیم.

انواع دیوار سبز بر اساس سیستم طراحی و اجرا

دیوارهای سبز بر اساس نوع اجرا و سیستم طراحی به 5 دسته مختلف تقسیم می‌شوند که بر اساس نیاز و ویژگی‌های محل‌تان می‌توانید یکی را انتخاب کنید:

دیوار سبز مدولار

دیوار سبز مدولار

دیوار سبز مدولار از پنل‌های سبک و مقاوم تشکیل شده که اغلب جنس بدنه آنها استیل گالوانیزه یا پلاستیک فشرده است. این پنل‌ها می‌توانند روی دیوار نصب شوند یا به‌صورت سازه‌ای مستقل مورد استفاده قرار گیرند. در این مدل دیوار سبز می‌توانید اشکال مختلف برای دیوار ایجاد و زیبایی بصری آن را دوچندان کنید. نصب دیوار سبز مدولار ساده و سریع است و در برابر شرایط محیطی مقاومت بالایی دارد؛ همچنین می‌توانید از آن برای جدا کردن بخش‌های مختلف ساختمان استفاده کنید.

دیوار سبز کابلی

دیوار سبز کابلی

سیستم کابلی برای گیاهان رونده و پرشاخ‌وبرگ طراحی شده است. در این روش، از کابل‌های فولادی ضدزنگ با توپی‌های مخصوص به دیوار وصل می‌شوند و ساختاری محکم و پایدار به‌عنوان تکیه‌گاه برای گیاهان ایجاد می‌کنند. دیوار سبز کابلی برای فضاهای بیرونی بسیار مناسب هستند و یکی از محبوب‌ترین مدل‌ها در بین انواع دیوار سبز به شما می‌روند.

دیوار سبز شبکه‌ای

دیوار سبز شبکه‌ای

دیوارهای سبز شبکه‌ای از توری‌های فلزی یا پلاستیکی تشکیل شده‌ که گیاهان بالارونده از آن به‌عنوان تکیه‌گاه استفاده می‌کنند. دیوار سبز شبکه‌ای بسیار سبک و انعطاف‌پذیر هستند و امکان طراحی متنوع‌تری نسبت به سیستم کابلی دارند. این مدل دیوار سبز برای گیاهانی با سرعت رشد کمی دارند مناسب است و به‌دلیل وزن کم و نصب آسان، در پروژه‌های مختلفی قابل اجرا است.

دیوار سبز نمد پلیمری

دیوار سبز نمد پلیمری

در اجرای دیوار سبز نمد پلیمری از پارچه‌های نمدی مقاوم و زهکشی‌شده استفاده می‌شود که به‌صورت طبقه‌بندی شده روی یک قاب قرار می‌گیرند. این طراحی امکان کاشت گیاهان به‌صورت عمودی و در ردیف‌های منظم را فراهم می‌کند. این مدل دیوار سبز مزایای مختلفی دارد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • سبک بودن سازه
  • امکان تهویه مناسب برای گیاهان
  • امکان تعویض و تغییر آسان گیاهان
  • مناسب برای انواع گیاهان با نیازهای متنوع

دیوار سبز هیدروپونیک

دیوار سبز هیدروپونیک

آخرین مدل دیوار سبز بر اساس سیستم طراحی و اجرا، مدل هیدروپونیک است. در این سیستم، کشت گیاهان به‌جای خاک بر پایه آب انجام می‌شود. این روش نوین به گیاهان کمک می‌کند تا به مواد مغذی، به شکل مستقیم دسترسی داشته باشند. این سیستم مزایای زیر را برای شما به دنبال دارد:

  • کاهش نیاز به نگهداری
  • طراحی پیشرفته و قابل کنترل
  • مناسب برای پروژه‌های داخلی و خارجی
  • بهینه‌سازی مصرف آب و مواد مغذی

انواع دیوار سبز بر اساس نوع گیاهان

دیوار سبزها را می‌توان بر اساس نوع پوشش گیاهی می‌توان به سه دسته اصلی تقسیم کرد: گیاهان طبیعی، گیاهان مصنوعی و دیوارهای سبز ترکیبی. هر یک از این دسته‌ها ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه آنها را بیان می‌کنیم:

دیوار سبز با گیاهان طبیعی

دیوار سبز گیاهان طبیعی

این نوع دیوارها از گیاهان زنده و طبیعی ساخته می‌شوند که باید شرایط مناسبی برای رشد و نگهداری داشته باشند. این دیوارها به تولید اکسیژن و بهبود کیفیت هوا، زیبایی و حس طبیعی بودن و کم شدن دما کمک می‌کنند و عایق حرارتی و صوتی هستند. اما نیاز به نگهداری و مراقبت دائمی دارند، هزینه سیستم‌های آبیاری و زهکشی آنها بالاست و به شرایط محیطی مثل نور، رطوبت، دما حساس هستند.

دیوار سبز با گیاهان مصنوعی

دیوار سبز با گیاهان مصنوعی

این دیوارها از گیاهان مصنوعی ساخته می‌شوند که شبیه به گیاهان واقعی طراحی شده‌اند اما نیازی به نگهداری ندارند، قیمت مناسبی داشته و دوام و ماندگاری طولانی‌تر است. اما از طرفی زیبایی آنها کمتر است و اکسیژن تولید نمی‌کنند.

دیوار سبز ترکیبی (طبیعی و مصنوعی)

این نوع دیوارها از ترکیب گیاهان طبیعی و مصنوعی ساخته می‌شوند و مزایای هر دو نوع دیوار طبیعی و مصنوعی را دارند در جدول زیر این موارد را دقیق‌تر بیان کرده‌ایم:

نوع دیوار سبزمزایامعایبکاربردها
دیوار سبز طبیعیبهبود کیفیت هوا تولید اکسیژن زیبایی فوق‌العادهنیاز به نگهداری بالا
هزینه بالا
 حساس به محیط
خانه‌ها، دفاتر کاری، فضای باز
دیوار سبز مصنوعیبدون نیاز به مراقبت
دوام بالا
کاربرد گسترده
فاقد اثر زیست‌محیطی
زیبایی کمتر
نیاز به تمیزکاری
مراکز تجاری، فضاهای داخلی مدرن
دیوار سبز ترکیبیکاهش هزینه نگهداری
حفظ زیبایی طبیعی نسبی
طراحی خلاقانه
هزینه بالای طراحی
نیاز به برنامه‌ریزی دقیق
فضاهای چندمنظوره و تزئینی خاص

انواع دیوار سبز بر اساس پوشش

دیوار سبز با پوشش نرم

دیوار سبز با پوشش نرم

این نوع دیوار سبز از کیسه‌ها، قفسه‌ها یا پارچه‌های نمدی برای نگهداری خاک و گیاهان استفاده می‌کند. به همین دلیل برای طراحی و اجرا بسیار انعطاف پذیر است و حتی برای فضاهای داخلی و کوچک هم قابل اجراست. برای نگهداری اصولی این دیوار سبز باید حداقل یکبار در سال خاک دیوار را تعویض کنید. اما باید بدانید این مدل دیوار سبز برای مناطقی که بادخیز هستند یا ارتفاع آنها بیشتر از 2.5 متر است، مناسب نیستند.

دیوار سبز با پوشش حصیری

دیوار سبز با پوشش حصیری

این نوع دیوار سبز از الیاف حصیری چندلایه برای بستر گیاهان استفاده می‌کند. این مدل دیوار وزن و ضخامت کمی دارد و برای گیاهانی که رشد کمی دارند، مناسب است. دیوار سبز حصیری برای فضاهای داخلی و گیاهان سبک گزینه‌ای ایده‌آل است.

دیوار سبز با پوشش سازه‌ای

دیوار سبز با پوشش سازه‌ای

این سیستم شامل پوشش‌های محکم در ابعاد و ضخامت‌های مختلف است که مقاومت و دوام بالایی دارد و در اشکال مختلف تولید می‌شود. این نوع دیوار سبز هزینه نصب اولیه بالایی داشته، اما هزینه‌های نگهداری آن به مراتب کمتر است. دیوار سبز با پوشش سازه‌ای برای انواع محیط‌های داخلی و خارجی و گیاهان سبک یا سنگین مناسب است.

انواع دیوار سبز بر اساس سیستم آبیاری

دیوار سبز با آبیاری سنتی

دیوار سبز با آبیاری سنتی

در این مدل دیوار سبز سیستم آبیاری به‌صورت دستی یا با استفاده از سیستم‌های ساده انجام می‌شود. این مدل دیوار سبز هزینه اولیه کمتری دارد اما به دلیل آبیاری زیاد یا کم ممکن است گیاهان زودتر آسیب ببینند یا میزان هدر رفت آب بیشتر باشد.

دیوار سبز با آبیاری هوشمند

دیوار سبز با آبیاری هوشمند

در این مدل دیوار سبز، آبیازی به کمک تجهیزات پیشرفته و به‌صورت خودکار انجام شود. در اینصورت دیگر نیاز نیست دائم به فکر آبیاری گل و گیاهان باشید و بسته به فصل و نیاز گیاهان فرآیند آبیاری انجام می‌شود. در این روش مصرف آب بهینه بوده و سلامت گیاهان افزایش می‌یابد اما پیاده سازی این مدل دیوار سبز هزینه اولیه بالایی دارد.

جمع بندی

در این مقاله با انواع دیوار سبز آشنا شدید و به طور مختصر ویژگی این 17 مدل دیوار سبز را شناختید. در اینصورت بهتر می‌توانید مدل مناسب دیوار سبز را انتخاب کنید. اگر قصد خرید محصولات و تجهیزات جانبی دیوار سبز را دارید می‌توانید از فروشگاه ما دیدن کنید یا در صورتی که برای اجرای دیوار سبز نیاز به مشاوره دارید و می‌توانید با شماره 09124949239  تماس بگیرید. شرکت دیوار سبز با سال‌ها سابقه درخشان در زمینه طراحی انواع دیوار سبز، تراس سبز و … آماده ارائه خدمت به شماست.

 

Tags: No tags

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *