کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز

هر آنچه باید درباره کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز بدانید

دیوار سبز یا Green Wall مانند هر باغ یا فضای سبز دیگری نیاز به به توجه و مراقبت دارد. گیاهان دیوار سبز باید مواد مغذی خود را از کود، آب و نور خورشید دریافت کنند تا همیشه سرسبز و باطراوت باشند. آیا تا به حال فکر کرده‌اید که کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز چه تاثیری در زیبایی و دوام آنها دارد؟

اگر پاسخ این سوال را نمی‌دانید تا انتهای این مطلب سایت دیوار سبز با ما همراه باشید تا به شما تمام نکات مهم درباره کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز را بیاموزیم.

اهمیت کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز چیست؟

کوددهی برای گیاهان دیوار سبز اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این گیاهان به علت محدودیت فضایی و خاک کم‌عمق، نمی‌توانند به مواد مغذی لازم دست پیدا کنند. در دیوار سبز، خاک به طور طبیعی توانایی تأمین مداوم مواد مغذی را ندارد پس شما باید با کوددهی مناسب به آنها موادغذایی اضافه را به آنها برسانید. همچنین سیستم آبیاری اکثر دیوارهای سبز به گونه‌ای است که مواد مغذی موجود در خاک به سرعت شسته شده و آن خارج می‌شوند.

با کوددهی مناسب به گیاهان دیوار سبز علاوه بر تامین موادمغذی آنها می‌توانید مقاومت گیاه در مقابل آفت و بیماری‌ها و طول عمر گیاه را بالا ببرید و کمک کنید که گیاه ریشه قوی‌تری داشته باشد.

انواع کود مناسب برای گیاهان دیوار سبز

گیاهان از طریق فتوسنتز با جذب کربن‌دی‌اکسید و نور خورشید، غذاسازی می‌کنند و در نتیجه این فرآیند اکسیژن به همراه کربوهیدرات‌ها یا قندهایی که گیاه نیاز دارد تولید می‌شوند. برای انجام شدن این فرآیند به بهترین شکل، حداقل 16 عنصر لازم است که گیاه آنها را از طریق ریشه خود و از خاک و آب دریافت می‌کند.

بااین‌حال همیشه خاک‌ها تمام این عناصر لازم را ندارند و برای جبران این کمبودها به خاک کود اضافه می‌شود. انواع مختلفی کود وجود دارد که بسته به نوع گیاه باید از آنها استفاده کنید. در ادامه با انواع کودهای مناسب برای گیاهان دیوار سبز آشنا می‌شویم.

انواع کود گیاهان دیوار سبز بر اساس شکل ظاهری

اولین دسته بندی برای کودها بر اساس شکل ظاهری آنهاست. بر اساس این دسته‌بندی کودها به دو دسته‌ پودری و مایع تبدیل می‌شوند. اغلب کودهای پودری را باید با آب ترکیب و سپس به گیاه اضافه کنید؛ اما کودهای مایع اغلب بسیار غلیظ هستند و باید با مقدار مناسبی آب رقیق شده و بعد گیاه را با آن آبیاری کنید.

سمپاشی گیاهان دیوار سبز
کودهای مایع به سرعت جذب گیاه می‌شوند و سرعت اثربخشی بالاتری دارند.

انواع کود گیاهان دیوار سبز بر اساس شکل کود دادن

کودها بر اساس شکل اضافه شدن به گیاه نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند. برخی از کودها درون یک پوشش مخلوطی قرار دارند و پس از قرارگیری در خاک به تدریج مواد درون آن خارج شده و به گیاه می‌رسد. اما دسته دوم بدون هیچ پوششی مستقیم با خاک مخلوط شده و به گیاه می‌رسد.

انواع کود گیاهان دیوار سبز بر اساس ماهیت

دسته بندی سوم که شاید مهم‌ترین دسته بندی برای انواع کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز باشد به سه دسته بیولوژیکی، آلی یا شیمیایی تقسیم می‌شود. کودهای شیمیایی از مواد شیمیایی تشکیل می‌شوند و نیاز گیاهان را بسیار سریع برطرف می‌کنند. کودهای بیولوژیکی و آلی نیز از مواد طبیعی ساخته شده‌اند و هیچ ماده شیمیایی ندارند. هر کدام از این نوع کودها مزایا و معایب خود را دارند و بهتر است سعی کنید تنها از یک نوع آنها استفاده نکنید و آنها را با یکدیگر مخلوط کنید.

مطالب مرتبط: روش های نگهداری از گیاهان دیوار سبز

نحوه انتخاب کود مناسب برای گیاهان دیوار سبز

برای انتخاب کود مناسب برای گیاهان دیوار سبز باید ابتدا نوع گیاه و نیازهای او، شرایط کشت، میزان رشد گیاه، فصل جاری و … را مدنظر قرار داده و بهترین کود را انتخاب کنید. به بیان دیگر مشخص کنید هر گیاه چه زمانی و به چه مقدار از کدام کود نیاز دارد. برای مثال کود نیتروژن باعث رشد بیشتر گیاه و برگ‌های آن می‌شود یا فسفر زیاد به گل‌دهی بیشتر گیاه کمک می‌کند.

در جدول زیر لیست برخی از معروف‌ترین و کاربردی‌ترین کودها برای انواع گیاهان دیوار سبز را بیان کرده‌ایم تا با توجه به نوع گیاه بتوانید بهترین کود را برای گیاهان دیوار سبزتان انتخاب کنید.

نوع کودتوضیحاتگیاهان مناسب
کودهای ارگانیککودهای طبیعی مانند کمپوست و ورمی‌کمپوست باعث تقویت خاک شده و مواد مغذی اصلی را فراهم می‌کنند.پیچک (Hedera)، گل گندمی (Chlorophytum comosum)، بگونیا (Begonia)
کود کمپوستاین کود حاوی عناصر آلی و مفید برای خاک است و باعث افزایش کیفیت خاک می‌شود.فیکوس (Ficus)، پوتوس (Pothos)، سرخس‌ها (Ferns)
ورمی‌کمپوستکود ورمی کمپوست حاوی مقدار زیادی نیتروژن و فسفر است و به رشد ریشه‌ها کمک می‌کند.گیاهان گوشتی مانند سدوم (Sedum)، پوتوس، اسطوخودوس (Lavender)
کودهای شیمیاییاین کود حاوی ترکیبات صنعتی و ضروری برای گیاهان است و به رشد سریع آنها کمک می‌کند.پیچک، گلسنگ (Lichens)، بگونیا
کود NPKکود NPK حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم است و عناصر اصلی رشد گیاه را تأمین می‌کند.گل ناز (Portulaca)، چمن‌ها (Grasses)، گیاهان گلدار (Flowering plants)
کودهای آهسته‌رهشبه تدریج مواد مغذی خود را در طول زمان آزاد می‌کنند و برای تغذیه پایدار گیاهان مناسب هستند.گیاه عنکبوتی، سانسوریا (Sansevieria)، سرخس‌ها
کودهای بیولوژیککودهای بیولوژیک شامل باکتری‌ و قارچ‌های مفید هستند که به تقویت ریشه‌ای و جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کنند.بامبو (Bamboo)، خزه (Moss)، سدوم
کود میکوریزاکود میکوریزا نیز حاوی قارچ‌های مفید برای بهبود جذب مواد مغذی و تقویت ریشه است.سرخس‌ها، بامبو، پتوس
کودهای مایع ارگانیکشامل عصاره گیاهان و مواد طبیعی هستند که به صورت مایع استفاده می‌شوند و سریع جذب گیاه می‌شوند.گل کاغذی (Bougainvillea)، حسن یوسف (Coleus)، شفلرا (Schefflera)
چای کمپوستاز کمپوست تهیه می‌شود و به عنوان کود مایع فوری عمل می‌کنند.پاپیتال (Ivy)، بگونیا، حسن یوسف
کودهای محلول در آباین کودها در آب حل شده و در زمان آبیاری به گیاهان اضافه می‌شوند.گیاه عنکبوتی، پاپیتال، پیچک

بهترین زمان کوددهی به گیاهان دیوار سبز

گیاهان در تمام سال فعالیت ندارند بنابراین نیازی نیست که در کل سال به آنها کود بدهید و کافیست فقط در دوره‌های فعالیت یا حیات آنها کوددهی را جدی بگیرید. اما دوره فعال بودن گیاهان چه موقع است؟

به طور کلی گیاهان در فاصله بین اسفند تا مهر ماه فعالیت دارند. به بیان دیگر در این ماه‌ها گیاهان در جهت رشد رویشی، برگی، گل‌دهی و رشد میوه فعالیت دارند و در فصل پائیز و زمستان به خواب زمستانی می‌روند. البته این مسئله درباره اکثر گیاهان گفته شده و گیاهانی نیز وجود دارند که برعکس عمل کرده و در فصول سرد پائیز و زمستان فعالیت دارند.

کوددهی به گیاهان دیوار سبز
بهترین زمان برای کوددهی به گیاهان دیوار سبز در فصل‌های بهار و تابستان است.

نکات مهم برای کوددهی به گیاهان دیوار سبز

در ادامه با برخی از مهم‌ترین نکات که باید در کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز رعایت کنید را بیان می‌کنیم.

  • با توجه به نوع گیاه، کود مناسب را انتخاب کنید.
  • در فصل بهار و تابستان فاصله کوددهی را کم و در فصل پاییز و زمستان فاصله را زیاد کنید.
  • اگر وضعیت گیاهتان خوب نیست از کودهای مایع که به سرعت جذب گیاه می‌شود، استفاده کنید.
  • بعد از کوددهی در زمان مناسب گیاه را آبیاری کنید تا کود به‌خوبی جذب گیاه شود.
  • از کوددهی بیش از حد و نامنظم پرهیز کنید؛ زیرا ممکن است باعث زردی یا سوختگی برگ گیاه شود.
  • علائم کمبود مواد مغذی مثل رشد کم گیاه، زرد شدن برگ‌ها، خشک شدن برگ‌‌ها، لکه‌های سوختگی روی برگ، تغییر رنگ برگ‌ها را جدی بگیرید و با کوددهی آنها را برطرف کنید.

آنچه درباره کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز آموختیم

در این مقاله به اهمیت کوددهی مناسب برای گیاهان دیوار سبز پرداختیم و انواع کودها، زمان مناسب و نکات مهم برای کوددهی را بررسی کردیم. دیوار سبز هم مانند همه گیاهان به کوددهی و تغذیه مناسب نیاز دارند تا بتوانند در گلدان‌های کوچک و کم‌عمق سالم بمانند. با رعایت نکات اعلام شده در این مقاله می‌توانید نیازهای گیاهتان را بشناسید و طول عمر آنها را بالا ببرید.

اگر همچنان درباره نوع کوددهی و نگهداری دیوار سبز خود ابهامی دارید، توصیه می‌کنیم از کارشناسان حرفه‌ای در این زمینه مشورت بگیرید. شرکت دیوار سبز با سال‌ها سابقه درخشان در زمینه طراحی و اجرای دیوار سبز، تراس سبز و … آماده ارائه خدمت به شماست. کافیست برای مشاوره و دریافت قیمت با شماره 09124949239 تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *