استفاده از گل و گیاهان در منزل و دفاتر کار یکی از بهترین کارها برای تزئین محیطهای مختلف است. نگهداری از گیاهان در خانه یا محل کار، حس تازگی و سرسبزی بسیار عالی به افراد میدهد و روحیه آنها را تازه میکند. به همین دلیل گاهی که دیواری خالی در ساختمانی وجود دارد، طراحهای داخلی سعی میکنند آن را با گیاهان بپوشانند. به پوشانده شدن دیوار توسط گیاهان دیوار سبز یا Green Wall گفته میشود. برای تهیه یک دیوار سبز هم میتوانند از گیاهان طبیعی و هم گیاهان مصنوعی استفاده کنند. نگهداری از دیوار سبز در صورتیکه گیاه آن طبیعی باشد، دردسرهای زیادی دارد. به همین دلیل توصیه میکنیم ابتدا نکات مهم برای نگهداری از دیوار سبز را بدانید، سپس آن را در ساختمان خود اجرا کنید.
مسائل مهم در نگهداری از دیوار سبز
نگهداری کردن از گیاهانی که در دیوار سبز به کار میروند به اندازه گیاهان درون گلدان یا باغچه اهمیت دارد و جزئیات زیادی برای آنها وجود دارد. مهمترین موارد در روشهای نگهداری از دیوار سبز مربوط به کنترل دما، رطوبت، نور، آفتهای گیاهان و دفع شدن این آفات هستند که در این قسمت به طور کامل درباره آنها صحبت میکنیم.
1- کنترل دما
اکثر گیاهانی که در دیوار سبز به کار میروند برای رشد خود به دمای معتدل و معمولی نیاز دارند. چنین گیاهانی به هوایی که بسیار سرد یا بسیار گرم باشد، حساسیت نشان میدهند و نمیتوانند رشد مناسبی در این دماها داشتهباشند. حتی ممکن است بعضی گیاهان در مواجه با دماهای بسیار گرم یا سرد به تدریج خشک شده و از بین بروند. توصیه میکنیم محیط این دیوارها را به سیستمهای خودکار تنظیم هوا مجهز کنید تا در اثر سهلانگاری، دمای محیط در وضعیت نامناسب و خطرناک قرار نگیرد.
2- کنترل نور
دومین نکته مهم در نگهداری از دیوار سبز، کنترل نور است. گیاهان با فتوسنتز از طریق نور خورشید غذاسازی میکنند؛ بنابراین مناسب بودن نور محیط برای آنها از هر چیزی مهمتر باشد. بهتر است دیوار سبز را در جایی از ساختمان خود کار کنید که به نور طبیعی دسترسی داشتهباشد. اما اگر به هر دلیلی نور طبیعی نباشد با نور مصنوعی مثل نور لامپهای رشد گیاهی نیز میتوانید نیازهای آنها را برطرف کنید.
3- کنترل هوا
گردش هوا در اطراف گیاهان برای تازه شدن هوای دور آنها و تامین کربن دیاکسید مورد نیاز آنها، تاثیر زیادی در رشد آنها دارد. به همین دلیل گیاهان نمیتوانند در محیطهای بسته که ارتباطی با محیط بیرون ندارند، مدت زیادی دوام بیاورند. نوعی دیوار سبز به نام دیوار سبز مکانیکی وجود دارد که خودش سیستم هواکشی مناسب دارد و نیازی به کنترل کردن هوا محیط ندارد. پس اگر در محلتان نمیتوانید هوا را کنترل کنید بهتر است این مدل دیوار سبز را نصب کنید.
4- دفع آفات
آفتهای گیاهی ممکن است هر گیاه زندهای را درگیر کنند و تا نابودی کامل آن گیاه پیش بروند. به هر حال گیاهان دیوار سبز نیز گیاهانی طبیعی هستند و در میان روشهای نگهداری از دیوار سبز لازم است از بین بردن این آفات را نیز جا بدهید. روشهای طبیعی و غیر طبیعی زیادی برای این کار وجود دارند که هر کدام مزیتها و معایب خود را دارند و انتخاب آنها کاملا به نیاز گیاهان دیوار سبز بستگی دارد.
5- نظافت گیاهان
پنجمین نکته مهم در نگهداری از دیوار سبز، نظافت گیاهان است. شاید فکر کنید گیاهان دیوار سبز نظافت نمیخواهند اما اینطور نیست به هرحال کثیفیهایی از این گیاهان حاصل میشود که باید پاک شوند. ریخته شدن برگهای گیاهان و خاک آنها یا جمع شدن آشغالهای دیگری لابهلای برگهای خشک این گیاهان، از جمله کثیفکاریهای دیوار سبز است که باید به صورت مرتب تمیز شود.
6- هرس کردن دیوار سبز
در میانهای روشهای نگهداری از دیوار سبز، نحوه هرس کردن گیاهان دیوار سبز جایگاه ششم را دارد. هرس کردن گیاهان به معنی جدا کردن شاخهها و ساقههای خشکیده یا آسیب دیده و مرتب کردن شکل ظاهری آنها است. هرس کردن گیاهان برای رشد آنها نیز مفید است و گیاهی که با روش مناسبی هرس شود، رشد آن به شدت افزایش مییابد.
توصیه میکنیم هرس کردن را در فصلهای بهار و پائیز و با استفاده از قیچی یا چاقوهای تیز باغبانی که مخصوص هرس کردن هستند، انجام دهید. به تمیز و تیز بودن تیغه ابزارهای هرس خود دقت کنید تا از انتقال بیماری به بخشهای سالم گیاهان خود جلوگیری کنید.
ممکن است با شنیدن تعریف هرس کردن تصور کنید اینکه کار بسیار راحتی است و در همه جا و برای همه گیاهان به شکل یکسانی انجام میشود، اما اینطور نیست. هرس کردن به طور کلی به دو صورت منظم و اصلاحی انجام میشود و بهتر است درباره اینکه کدام نوع برای گیاهان شما مناسب است با یک کارشناس مشورت کنید.
7- کنترل میزان آب
آب، یکی دیگر از نیازهای مهم گیاهان است که باید حتما به میزان مناسب به گیاه برسد تا فعالیتهای حیاتی و رشد او متوقف نشود. در انواع روشهای نگهداری از دیوار سبز، روشهای مختلفی برای آبیاری گیاهان وجود دارد که بهترین آنها روشهای مکانیزه و اتوماتیک هستند. این روشهای بسیار باکیفیتتر از روشهای سنتی آبیاری آب را به گیاهان میرسانند و به کمترین میزان آب را هدر میدهند.
8- کوددهی به دیوار سبز
ریشه گیاهان مواد مغذی مورد نیاز برای رشد گیاهان را از خاک به دست میآورد. گاهی خاک نمیتواند مواد مغذی مورد نیاز گیاه را تامین کند، به همین دلیل کوددهی انجام میشود. کودها مواد مغذی که گیاهان برای رشد کردن به آنها نیاز دارند را برای آنها فراهم میکنند.
انواع مختلفی از کودها در بازار وجود دارد که اغلب هر کدام یک نوع ماده مغذی را تامین میکند و ترکیبی نیستند. به همین خاطر در اکثر مواقع این کودها را به صورت ترکیبی استفاده میکنند.
بهتر است درباره اینکه بفهمید کدام کودها را ترکیب کنید و چگونه در اختیار گیاه بگذارید، حتما با یک کارشناس مشورت کنید. نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، مگنزیم و آهن مهمترین مواد مغذیاند که تمام گیاهان برای رشد خود آنها را لازم دارند.
آنچه درباره روش های نگهداری از دیوار سبز گفتهشد
گیاهان، سرسبزی و طراوات را به محیطهای مختلف میبخشند و همه مردم سعی میکنند حتی شده یک گیاه را در خانه خود داشته باشند. گاهی محیط ساختمانها طوری نیست که بتوان گلدانهایی را در آنها جا داد و در عوض دیواری خالی بسیاری دارند که تزئین آنها مشکل است. دیوار سبز، بهترین گزینه برای تزئین دیوارها و داشتن گیاهان در ساختمانها است که هم به صورت طبیعی و هم به صورت مصنوعی ساخته میشود.
گیاهان دیوار سبز طبیعی به نگهداری و مراقبت نیاز دارند به همین دلیل با نصب آنها در ساختمانهای خود باید با روشهای نگهداری از دیوار سبز نیز آشنا شوید. چنانچه سوالات بیشتری درباره روشهای نگهداری از دیوار سبز دارید یا میخواهید دیوار سبزتان را به شکل حرفهای نصب کنید، میتوانید از کارشناسان ما کمک بگیرید. کافیست برای مشاوره و دریافت قیمت با شماره 09124949239 تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
دیدگاه شما چیست؟