قوانین ساخت روف گاردن

آشنایی با قوانین ساخت روف گاردن در آپارتمان

روف گاردن‌ها در شهرهای بزرگ هم‌چون جزایری سبز در وسط انبوهی از برج‌ها و ساختمان‌های بلند سربرآورده‌اند. این سازه‌ها به واسطه مزایایی مثل داشتن فضای سبز اختصاصی در پشت‌بام و تولید هوای سالم در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند. اگر شما هم می‌خواهید روی سقف ساختمان خود روف گاردن داشت باشید ولی با قوانین ساخت روف گاردن در آپارتمان آشنایی ندارید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید؛ زیرا قصد داریم به تمامی سوالات شما درباره قوانین و ضوابط ساخت روف گاردن پاسخ دهیم.

آیا ساخت روف گاردن در آپارتمان نیاز به مجوز دارد؟

روف گاردن هم مانند دیگربخش‌های ساختمان نیاز به مجوز ساخت دارد، مجوزی که تایید می‌کند آیا این سازه طبق ضوابط ساخته شده‌است یا خیر. این مجوز باید از شهرداری گرفته شود پس همه مراحل ساخت و پیاده‌سازی باید زیر نظر شهرداری باشد. موضوع دیگر این است که صدور مجوز برای ساختمان‌هایی که از قبل ساخته ‌شده‌اند با ساختمان‌های در حال ساخت متفاوت است. شهرداری‌ها قوانین ساخت روف گاردن در آپاتمان را با توجه به زمان پایان کار ساختمان به شرح زیر اعلام کرده‌اند:

ضوابط ساخت روف گاردن در ساختمان‌های قدیمی

ساختمان‌هایی که مجوز پایان‌کار و سند مالکیت را دریافت کرده‌اند در صورتی‌که بخواهند پشت بام را تبدیل به روف گاردن کنند نیاز به مجوز ندارند. فقط لازم است ساکنان و مالکان ساختمان برای تغییر کاربری سقف توافقنامه کتبی آماده و امضا کنند. در مرحله بعد باید ساختمان توسط کارشناسان بررسی شود که آیا تحمل بار اضافه روف گاردن را دارد یا خیر. در صورتی‌که نیاز به مقاوم سازی باشد باید مراحل طی شود تا زیرساخت‌های لازم برای اجرای روف گاردن آماده باشد.

ضوابط ساخت روف گاردن ساختمان‌های در حال ساخت

در این ساختمان‌ها چون روف گاردن بعنوان یکی از بخش‌های اصلی ساختمان در نظر گرفته شده‌است و محاسبات مربوط به تحمل بار و زیر سازی از قبل انجام شده، پروانه ساخت برای این نوع روف گاردن به‌صورت تکمیلی و ضمیمه صادر می‌شود.

ساخت روف گاردن در ساختمان‌های چند طبقه
محدود کردن استفاده از روف گاردن برای ساکنین خلاف مقررات است.

لیست قوانین ساخت روف گاردن در آپارتمان‌ها

شهرداری‌ها قوانین خاصی را برای طراحی و ساخت روف گاردن‌ها صادر کرده‌اند. این قوانین برای افزایش امنیت ساختمان و ساکنین گذاشته شده و دست و پاگیر نیست. پس اگر تمایل به طراحی روف گاردن دارید پس از دریافت مجوز باید این قوانین را در مراحل ساخت رعایت کنید:

  • به‌ازای اجرای هر مترمربع روف گاردن گسترده، یک مترمربع به وسعت مجاز ساختمان اضافه می‌شود.
  • به‌ازای هر یک مترمربع فضای سبز نیمه متمرکز دو مترمربع به وسعت ساختمان اضافه می‌شود.
  • به‌ازای هر یک مترمربع فضای سبز متمرکز سه متر مربع به فضای ساختمان اضافه می‌شود.
  • به ازای ساخت هر واحد آپارتمان، 5 متر از میزان فضای باز اجباری ساختمان را می‌توانید کسر کنید؛ به شرط اینکه سه برابر این میزان در پشت بام ساختمان فضای سبز ایجاد کنید.
  • می‌توانید تا 30% مساحت مفید پشت‌بام، به‌صورت یک طبقه اضافه با کاربری غیر مسکونی مثل سالن اجتماعات، سالن ورزشی و… با پرداخت عوارض قانونی و رعایت تمام استانداردها این سازه اجرا کنید.
  • برای ساختمان‌هایی که از قبل پایان کار گرفته‌اند مجوز و پایان کار روف گاردن بصورت الحاقیه روی پروانه ساختمانی قبلی ثبت می‌شود.
  • ارتفاع المان‌های عمودی مثل آلاچیق نباید از 2.5 متر بیشتر باشد. همچنین، نصب نرده یا حفاظ در لبه‌های پشت‌بام برای تضمین ایمنی الزامی است.
  • عایق‌بندی بام به‌منظور جلوگیری از نفوذ آب و طراحی سیستم زهکشی برای تخلیه آب باران و آبیاری، از دیگر موارد الزامی هستند.
  • شهرداری تأکید دارد که ساختن روف گاردن نباید مزاحمتی برای دید همسایگان ایجاد کند.
  • باید از گیاهان سازگار با شرایط آب‌وهوایی منطقه استفاده کنید تا نگهداری و آبیاری آن‌ها با سهولت بیشتری انجام شود.
  • جدول زیر طبق قوانین ساخت روف گاردن آپارتمان، تنظیم شده‌است، که نشان می‌دهد به‌ازای هر مترمربع بام سبز، چه میزان از هزینه تراکم ساختمان کسر می‌شود؟
درصد فضای سبز از سطح خالص پشت‌بام100908070605040
درصد کاهش هزینه تراکم ساختمان6050403020100

سوالات متداول درباره قوانین ساخت روف گاردن در آپارتمان

برخی از رایج‌ترین سوالات کاربران درباره ضوابط ساخت روف گاردن را در ادامه بیان و به آنها پاسخ می‌دهیم:

آیا ساخت روف گاردن باعث افزایش تراکم یا کاهش هزینه تراکم می‌شود؟

بله در برخی شرایط، شهرداری به‌ازای ایجاد فضای سبز در پشت‌بام، افزایش مساحت مفید یا کاهش هزینه تراکم ساختمانی را در نظر می‌گیرد.

آیا قوانین خاصی برای سیستم زهکشی و عایق‌کاری وجود دارد؟

بله، وجود سیستم زهکشی مناسب برای تخلیه آب باران و جلوگیری از نشتی ضروری است. همچنین، پشت‌بام باید به‌درستی عایق‌کاری شود تا رطوبت به طبقات زیرین نفوذ نکند.

هزینه ساخت و نگهداری روف گاردن چگونه تقسیم می‌شود؟

حتی اگر برخی از ساکنان از روف گاردن استفاده نکنند، هزینه ساخت و نگهداری روف گاردن بدلیل مشاع بودن، بین تمامی ساکنین ساختمان تقسیم می‌شود.

ساخت روف گاردن بزرگ در پشت بام مجتمع
هرچقدر فضای روف گاردن بزرگتر باشد، هزینه ساخت و نگهداری آن نیز بیشتر می‌شود.

آیا می‌تواند یک واحد روف گاردن بسازد و از آن استفاده کند؟

خیر، پشت‌بام جزء مشاعات است و نمی‌توانید به‌طور انحصاری از آن استفاده کنید. هرگونه تغییر در این فضا باید با موافقت تمامی ساکنان و هیئت‌مدیره انجام شود و در صورت آسیب به سازه، هزینه‌ها بر عهده استفاده‌کننده است.

آیا می‌توان در روف گاردن فعالیت‌های تجاری انجام داد؟

بر اساس قوانین شهرداری، استفاده از پشت‌بام برای فعالیت‌های تجاری محدود است. اگرچه در برخی شرایط می‌توانید فضاهایی مانند کافه یا سالن ورزشی بسازید، اما این فعالیت‌ها باید با اخذ مجوز ویژه و رعایت ضوابط ایمنی انجام شوند. همچنین، فعالیت تجاری نباید مزاحمتی برای ساکنین ساختمان ایجاد کند.

چگونه می‌توانیم اختلافات بین ساکنین درباره استفاده از روف گاردن را حل کنیم؟

تصمیم‌گیری درباره نحوه استفاده از روف گاردن باید در جلسه هیئت‌مدیره ساختمان انجام شود. در صورت بروز اختلاف، توافقات باید به‌صورت مکتوب ثبت شود در غیراینصورت باید از طریق مراجع قانونی اقدام کنید.

آیا اجرای روف گاردن نیاز به نظارت مهندس ناظر دارد؟

بله، تمام مراحل طراحی و اجرا باید تحت نظارت مهندس ناظر انجام شود. این موضوع بدلیل اطمینان داشتن از رعایت استانداردها و جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به سازه ساختمان است.

آنچه درباره قوانین ساخت روف گاردن در آپارتمان گفتیم

در این مقاله سایت دیوار سبز با تمامی قوانین و ضوابط مربوط به ساخت روف گاردن در ساختمان‌ها آشنا شدیم و سوالات رایج افراد را درباره این قوانین مطرح و به آنها پاسخ دادیم. برای اینکه از رعایت شدن همه قوانین مطمئن باشید بهتر است از شرکت‌های ارائه دهنده خدمت طراحی روف گاردن کمک بگیرید. شرکت دیوار سبز با سال‌ها سابقه درخشان در زمینه طراحی و اجرای روف گاردن، دیوار سبز، تراس سبز و … آماده ارائه خدمت به شماست. کافیست برای مشاوره و دریافت قیمت با شماره 09124949239 تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

Tags: No tags

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *