در بسیاری از نقاط نیز با استفاده از اصول مهندسی ساخت و دانش و شناخت از گیاهان میتوان این نما های سبز دلپذیر را در مکانهای دلخواه خلق نمود. این دیوار ها که به صورت کامل و یا در برخی قسمتها توسط پوشش گیاهی پوشیده شده اند، علاوه بر زیبایی بصری، دارای فواید بیشماری هستند.
دیوار سبز “Green wall” یا نمای سبز همان فضای سبز است که به صورت عمودی ( دیوار سبز عمودی ) و مستقل و یا بر روی یک دیوار شکل می گیرد. دیوار های سبز در خیلی از نقاط به صورت طبیعی به وجود آمده اند همانند رشد و گسترش گیاه مو چسب بر روی نمای ساختمانهای قدیمی.
دیوار سبز که به عنوان دیوار زنده شناخته میشوند، سیستم های ساختاری هستند که به دیوارهای داخلی و خارجی متصل می شوند و سطوح دیوار را به باغ های عمودی بی نظیری تبدیل می کنند.و همچنین فضای داخلی را جذاب تر می کنند و کیفیت هوا را بهبود می بخشند. دیوار سبز تکه ای از طبیعت است که محیطی آرام تر و پاکیزه تر را ایجاد می کند.
اجرای دیوار سبز در مکان های مختلف می تواند مشکل آلودگی هوای تهران را با گسترش گیاهان در محیط های اداری و مسکونی، فضاهای شهری برطرف نماید.
دیوار سبز یا دیوار زنده دیواری است که بخشی از آن یا تمام آن دارای پوشش گیاهی است. دیوارهای سبز مبتنی بر شرایط ممکن است در محیط داخل یا خارج از ساختمان نصب گردد. هم چنین تکنیکها و روش-های مختلفی وجود دارد که میتوان دیوارهای سبز را در ابعادهای متفاوت به منظور فضاسازی محوطه داخلی یا نمای بیرونی ساختمان ایجاد کرد.
دیوارهای سبز همچنین به صورت دیوارهای زنده، دیوارهای زیستی، باغهای عمودی یا بطور علمی VCWV (دیوارهای پیچیده گیاهی عمودی) نامیده میشوند. دیوار سبز دیوار آزاد یا ایستادهای است که بهطور نسبی یا بهطور کامل با پوشش گیاهی پوشیده شدهاست.
دیوارهای سبز بسیار با شکوه هستند؛ کاربرد آنها در بامهای سبز نمای دلنشینی را ایجاد مینماید که صرف نظر از مزایای زیستمحیطی اش، همگان میتوانند از آن لذت ببرند
گاهی به ابعاد بزرگ آن برای پوشاندن دیوارهای خانه و ساخت محیطی شاداب و با طراوت فکر میکنم. سیستم آبیاری اکثر دیوارهای سبز متشکل از یک قاب، سلولها و کانالهای آبیاری ست. خاک به عنوان یک ماده هادی در گلدانها عمل میکند.
دیدگاه شما چیست؟